V.l.n.r. Het nieuwe bestuur met Hans Broekhuisen, Rogier Vos, Rik Kloos en Richard Flipse.
V.l.n.r. Het nieuwe bestuur met Hans Broekhuisen, Rogier Vos, Rik Kloos en Richard Flipse. (Foto: St. Vrienden van de Laarder Molen)

Nieuw bestuur Stichting Vrienden van de Laarder Molen

  Cultureel

LAREN - De Stichting Vrienden van de Laarder Molen heeft sinds 17 augustus een nieuw bestuur. Rogier Vos, voorzitter sinds januari 2008, is teruggetreden als voorzitter. Zijn functie is overgedragen aan Rik Kloos. De vacature van penningmeester wordt ingevuld door Hans Broekhuisen. Richard Flipse blijft aan als secretaris.

“Het bestuur zal de komende periode werken aan nieuwe beleidsplannen waarmede de molen van grote historische waarde en als beeldkenmerk in het Gooi en Laren onder de aandacht blijft. Zie binnenkort de site hiervoor”, aldus voorzitter Rik Kloos.

Sinds 24 april 1991 draagt de stichting Vrienden van de Laarder Molen zorg voor het bevorderen van de restauratie en de instandhouding van het monument dat sinds begin 1700 staat aan de Molenweg in Laren.

Goede toekomst
“Stichting Vrienden van de Laarder Molen wil ook de komende jaren instaan voor een goede toekomst van de molen en zorgen voor continuïteit voor de volgende generaties. Maar heel belangrijk is dat de molen beschikt over een aantal goede en gepassioneerde vrijwillige molenaars in de personen van Hans en Sylvana Calis, die ook de jeugd in Laren bij de molen betrekken.”

Het onderhoud van de molen wordt betaald middels subsidie uit het molenfonds en giften en donaties die de Stichting ontvangt van omwonenden en vrienden van de Laarder molen. “Zonder die steun kan de molen niet voortbestaan. Als inwoners willen weten hoe ook zij die molen kunnen steunen, dan kunnen ze terecht op onze site www.vriendenvandelaardermolen.nl.”

Meer berichten