De Band Uit Eemnes zorgt voor een vrolijke noot op de avond.
De Band Uit Eemnes zorgt voor een vrolijke noot op de avond. (Foto: Lonneke Boots)

Rondje Cultuur 17 september 2020

  Cultureel

EEMNES - Rondje Cultuur gaat weer van start. Wel met een gelimiteerd aantal zitplaatsen, dus bezoekers wordt aangeraden op tijd te komen naar het Huis van Eemnes aan de Noordersingel 4 waar om 20.00 uur wordt begonnen met het programma. De theaterzaal is al om 19.30 uur open en de toegang is gratis.

Dit keer staan kunst, muziek en ijs op het programma. Allereerst kunnen de aanwezigen kijken en luisteren naar kunstenaar Ella Steenmeijer. Zij heeft veelzijdigheid hoog in haar vaandel staat. De aan de Groningse kunstacademie afgestudeerde kunstenaar geeft naast haar werk als beeldend kunstenaar ook trainingen bij bedrijven, overheid en opleidingscentra en heeft meer dan duizend ideeën om met kleuren en schilderijen bezig te zijn.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Kleurig werk van Ella Steenmeijer.

Ella zal vertellen over haar speciale eigen techniek; het is niet alleen schilderen met verf, maar ook met licht. Zij schildert spiegelbeeld op transparante platen, zowel voor particulieren als voor grote opdrachten

Band Uit Eemnes
Een voor velen bekende muziekband zal deze avond de vrolijke noot ten gehore brengen: de Band Uit Eemnes, beter bekend als BUÉE. In de huidige vorm bestaat de band sinds eind 2016. Jan van IJken en Ida de Jong zijn een onafscheidelijk blazers-duo die met hun solo’s en improvisaties het publiek altijd weer weten te verrassen.

Rob Hondius weet percussie als geen ander te vertalen naar emotie, en Astrid Knaap vervult naast een vocale ook een instrumentale rol met haar gitaar. Met zowel eigen als bestaande nummers in het repertoire kunnen we hun genre het beste omschrijven als easy, jazzy, swingy.

IJscentrum
Jacques Vos, manager van het IJscentrum, met een enorm indrukwekkende CV (brood en banketbakker, patissier, chocolatier, docent, trainer, auditeur) stond 20 jaar geleden aan de wieg van het IJscentrum en stopt er al twee decennia zijn ziel en zaligheid in.

Samen met heel veel vakbroeders zoals Koninklijk Horeca Nederland, de Vakschool Wageningen, IJsTop (vereniging van SVH-meester-ijsbereiders) heeft Jacques in 20 jaar iets unieks neergezet waar menige branche jaloers op kan zijn.

Tekst gaat verder na de foto

Jacques Vos komt vertellen over ijs.

Het IJscentrum heeft er aan bijgedragen dat de branche enorm is gegroeid en het kennisniveau van de ijsbereider en kwaliteit van het ambachtelijk ijs in Nederland zeer hoog staan aangeschreven, zowel nationaal als internationaal.

Meer berichten