<p>Paul Molenkamp verwelkomt in betere tijden de bezoekers van het Blaercom Jazz Caf&eacute;.</p>

Paul Molenkamp verwelkomt in betere tijden de bezoekers van het Blaercom Jazz Café.

(Archieffoto: De Blaercom)

Blaercom Jazz Café in oktober in een dag uitverkocht

  Cultureel

BLARICUM - Het eerste Blaercom Jazz Café na de uitbraak van het coronavirus op 18 oktober was in een dag tijd uitverkocht. Vanwege de coronamaatregelen kunnen er dan ook maar veertig bezoekers komen. Vanaf nu wordt weer elke derde zondag van de maand dit café gehouden.

Beheerder van Dorpshuis De Blaercom, Paul Molenkamp, heeft in overleg met programmeur Nol van Bennekom besloten het maandelijkse Blaercom Jazz Café op de derde zondag van de maand weer opnieuw op te starten. Nadat het bericht hierover naar de vaste bezoekers op de mailinglist was verstuurd, waren al na één dag die veertig aanmeldingen binnen en moesten velen worden teleurgesteld.

Aandurven
Nol van Bennekom heeft eerst de diverse musici gepolst of ook zij het in deze coronatijd aandurven om te komen optreden. Iedereen reageerde positief. Voorwaarde voor de concerten is dat de coronamaatregelen strikt in acht worden genomen, dus anderhalve meter uit elkaar, gezinnen en samenwonenden aan één tafeltje. De gerenoveerde Blaercom beschikt over een uitstekend ventilatiesysteem.

Het eerste concert staat gepland op zondagmiddag 18 oktober van 15.00 tot 18.00 uur. Het spits wordt afgebeten door het muzikale duo Saskia Laroo trompet en altsaxofoon en Warren Byrd piano. Zij worden bijgestaan door het trio van bassist Nol van Bennekom, verder bestaande uit Aad Overeem saxofoons en Frans Meijer drums.

Puzzelen
Paul Molenkamp is verrast over de snelle respons van het publiek. “Ik heb de laatste tijd zitten puzzelen hoe we de publieke functie van ons dorpshuis zo goed mogelijk tot zijn recht kunnen laten komen bij deze coronaperikelen. Wij willen graag aan de mogelijkheden van de Blaercom en onze gastvrijheid naar de inwoners van Blaricum en omstreken zo goed mogelijk invulling geven. Dat heeft nu wel zijn beperkingen, maar er kan nog wel wat.”

Paul Molenkamp realiseert zich dat er met de entreeprijs van €10,-- bij veertig betalende bezoekers er vrijwel geen plusje voor de Blaercom overblijft, maar dat heeft hij er graag voor over. Het tweede concert is op zondag 15 november en zal worden ingevuld door de band Iris & Friends. Wie wil komen doet er goed aan snel te reserveren. Dat kan via info@blaercom.nl of door te bellen naar 035 53 143 83.

Meer berichten