<p>In de Johanneskerk krijgt Nanning Mol symbolisch het geld overhandigd.</p>

In de Johanneskerk krijgt Nanning Mol symbolisch het geld overhandigd.

(Foto's: Antoinetty van den Brink)

Oude meubels Rabo leveren 6.666 euro op voor Johanneskerk

  Cultureel

LAREN - De oude meubels van de Rabobank in Laren leverden bij verkoop 6.666 euro op en dat geld is geschonken aan de Stichting Vrienden van de Johanneskerk 500 jaar.

“Zo kan de stichting iets extra’s toevoegen aan het budget voor de herinrichting van het oudste monument van Laren”, aldus kunstenaar Antoinetty van den Brink die zich samen met collega Bettie de Bruin hier sterk voor wilde maken. 

Iets terug doen
Zij hebben de gastvrijheid mogen ervaren toen zij met hun werk werden ontvangen in het oude Rabobankgebouw en wilden iets terug doen.

“Kantoormeubels van prachtige kwaliteit en desing vonden via kleine prijsjes - 20 euro voor een bureau dat hoog en laag kan bijvoorbeeld - nieuwe eigenaars. Afgelopen week nog vonden groot aantal meubels een nieuw onderkomen bij een bedrijf in de zorg: voor kleine prijsjes, grote impact.”

Overhandigd
De totaalopbrengst werd vrijdag in de Johanneskerk zelf overhandigd door Mark Voerman, projectontwikkelaar oude Rabobank, en Chantal Visch, namens Immoselekt, eigenaar van het gebouw. Dit deden zij aan de voorzitter van de stichting, Nanning Mol. 

Als er kunstenaars bij betrokken zijn, kon het natuurlijk niet een gewone ‘cheque’ zijn die overhandigd werd. Na het stellen van aantal vragen - die bij goede beantwoording het totaalbedrag vormde - kon Nanning Mol een tafeltje in ontvangst nemen.

Meubels-voor-meubels
“Hierop stond het eindbedrag vermeld. De gedachte hierachter is meubels-voor-meubels, 6.666 euro van buurman-naar-buurman.”

Nanning Mol en Mark Voerman met het tafeltje dat als cheque diende.

Meer berichten