<p>&nbsp;Leon Lutterman overhandigt Anne Roozeboom een pen met inscriptie ‘Dorpsdichter Eemnes’.</p>

 Leon Lutterman overhandigt Anne Roozeboom een pen met inscriptie ‘Dorpsdichter Eemnes’.

(Foto: Gemeente Eemnes)

Anne Roozeboom nieuwe dorpsdichter Eemnes

  Cultureel

EEMNES - Anne Roozeboom is de nieuwe dorpsdichter van Eemnes. Gisteren was de officiële overdracht van het dorpsdichterschap plaats.

Het college besloot 1 september dit jaar al om Anne Roozeboom te benoemen als nieuwe dorpsdichter. Zij volgt Leon Lutterman op die sinds vorig jaar dorpsdichter was in Eemnes. Anne Roozeboom schrijft zelf liedjes en won in 2014 de E-factor.

De Hobbitstee
Anne Roozeboom werkt op basisschool De Hobbitstee. Met een collega neemt ze de groepen 7 en 8 voor haar rekening. Op deze school vond de officiële overdracht plaats.

Ook werd Leon Lutterman door wethouder Wilma de Boer-Leijsma bedankt voor zijn inzet als dorpsdichter. De wethouder overhandigde Leon een bundel met gedichten die hij als dorpsdichter heeft geschreven.

Pen
Leon Lutterman had zelf ook nog een verrassing. Hij overhandigde Anne Roozeboom een pen met inscriptie ‘Dorpsdichter Eemnes’. Het is de bedoeling om de pen voortaan door te geven aan de volgende dorpsdichters.

Een belangrijk speerpunt in de kunst en cultuurnota van Eemnes is het breed onder de aandacht brengen van de Eemnesser identiteit en cultureel erfgoed.

Een onderdeel daarvan is het benoemen van een dorpsdichter. De benoeming is voor een periode van een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging van twee jaar.

Anne tijdens E-factor in 2014, waar ze won.

Meer berichten