<p>De bibliotheek in het Huis van Eemnes werd geroemd om zijn vele faciliteiten en brede programma.</p>

De bibliotheek in het Huis van Eemnes werd geroemd om zijn vele faciliteiten en brede programma.

(Foto: Bibliotheek Gooi en Meer)

Bieb Eemnes niet de beste, maar wel in top 3

  Cultureel

EEMNES - Bibliotheek Gooi en Meer in het Huis van Eemnes is niet de Beste Bibliohteek van Nederland 2020 geworden. Wel stond de bibliotheek in de topt drie van de jury. Voor het eerst liep het oordeel van de vakjury en publieksjury uiteen.

Donderdag werd door Nina Nannini, directeur van Stichting NBD Biblion, de award voor de Beste Bibliotheek van Nederland 2020 uitgereikt. De verkiezing laat zien dat Nederland beschikt over aantrekkelijke, kwalitatief hoogwaardige, vernieuwende bibliotheken die het waard zijn om in stand te houden.

Top 3
De LocHal uit Tilburg was verkozen tot de Beste Bieb van Nederland met een overweldigend aantal van ruim 5.000 op 13.086 publieksstemmen. Het Huis van Eemnes stond naast Forum Groningen in de top 3 van de vakjury.

Deze vakjury roemde het Huis van Eemnes om het feit dat het zeer uitzonderlijk is dat een bibliotheek in zo’n kleine gemeente van 9.500 inwoners zo veel faciliteiten te bieden heeft en de samenwerking is aangegaan met tal van maatschappelijke organisaties, waardoor een zeer brede programmering ontstaat.

Ook geweldig
“Het grote aantal publieksstemmers bewijst eens te meer dat de openbare bibliotheek een groot draagvlak kent in de samenleving. Bijna winnen is ook geweldig voor ons als bibliotheek, omdat het berust op een gezamenlijke inspanning van alle bezoekers, samenwerkingspartners en medewerkers en de overwinning tot stand komt door een gecombineerde mening van vakjury en publiek”, aldus de bibliotheek in Eemnes.

Meer berichten