Foto: Steven Oudhuizen

Themaochtend over Iran in bieb Eemnes

  Cultureel

EEMNES - Steven Oudhuizen geeft donderdag 3 december van 10.00 to 12.00 uur in Bibliotheek Gooi en meer vestiging Eemnes een Themaochtend over Iran: één van de oudste en rijkste culturen ter wereld. 

In oktober 2017 heeft Steven Oudhuizen een bijzondere reis gemaakt door Iran, het land dat aan de wieg heeft gestaan van onze beschaving.

Hartelijk en warm
Zijn ervaring is dat de mensen op straat hartelijk en warm zijn, dit in tegenstelling tot hun leiders die de strikte wet van de islamitische sharia aanhangen. Dit biedt weinig bewegingsvrijheid voor met name de jongeren. De meeste Iraniërs zijn Sjiieten.

Steven vertelt in woord en beeld over de verschillende steden en hun bezienswaardigheden zoals Teheran, Shiraz, Yazd, Isfahan en de heilige stad Qom. Het beroemde Persepolis-complex , de Torens der Stilte en diverse musea met onder andere de streng bewaakte kroonjuwelen komen aan bod.

Vooraf aanmelden
In verband met covid-19 en de 1,5 meter afstand is er een maximum aantal bezoekers. Daarom is het aanmelden voor de themaochtend verplicht. Aanmelden kan online via de website www.bibliotheekgooienmeer.nl, aan de balie van de vestiging of telefonisch via nummer 085 – 2085 418 tussen 10.00 en 14.00 uur.

De medewerkers van de bibliotheek noteren naam, e-mailadres en telefoonnummer, zodat zij per mail een bevestiging van aanmelden kunnen sturen. Deze bevestiging is het entreebewijs voor de themaochtend. Bij verhindering wordt gevraagd je af te melden.

Meer berichten