Afbeelding

Lunchpauzeconcert met pianist Arnaud Rosdorff in het Huis van Eemnes

Cultureel

EEMNES - Pianist Arnaud Rosdorff geeft op donderdag 18 februari een lunchpauzeconcert in het Huis van Eemnes.

Arnaud Rosdorff kreeg zijn pianolessen van Daniel van Zweden en Gerard Hengeveld. Nadat hij diverse jeugdconcoursen had gewonnen, studeerde hij verder bij Jan Wijn en Danielle Dechenne aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, waar hij in 1992 het diploma docerend musicus behaalde.

In 1994 nam hij deel aan een Chopin masterclass bij de Poolse pianiste Barbara Grajewska. In 1996 behaalde Arnaud het diploma uitvoerend musicus bij de Roemeense pianist/componist Alexander Hrisanide.

Arnaud speelde in verschillende beroepsorkesten, onder andere het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Holland Symphonia en Opera Spanga. Sinds 2000 speelt hij in het tango-orkest Piazzo Ensemble, waarmee hij twee cd’s maakte.

Met het Stravinsky pianokwartet trad hij op in Muziekcentrum Vredenburg Utrecht, de Doelen Rotterdam en onlangs in het Pianola Museum Amsterdam met de Sacre du Printemps voor vier piano’s.

Het concert is van 12.30 tot 13.15 uur. De zaal is om 12.00 uur open. Een kaartje kost 12 euro, inclusief broodje en koffie. Reserveren is verplicht via www.scarbomusica.nl of mail naar info@scarbomusica.nl. Indien het concert niet door kan gaan, wordt er een mail gestuurd en staat het op de site.

Uit de krant