Afbeelding
Foto: Gemeente Laren

Vierde elektriciteitshuisje beplakt met kunst

Cultureel

LAREN - Donderdag is er een vierde elektriciteitshuisje in Laren beplakt met kunst. Op het kunstwerk staat een afbeelding van een Larense boerderij geschilderd door Elize van der Werff.

Laren is een oud dorp en bestond vroeger voornamelijk uit kleine boerderijen. In het kunstwerk ‘Laren van Weleer’ is een van de taferelen ‘het boerenleven’. Daarom is dit werk van Elize gekozen om op het elektriciteitshuisje te plakken.

Wethouder Ton Stam was aanwezig en is blij dat Laren weer een bijzonder kunstwerk rijker is. “Ik bewonder het creatieve werk van Elize. Het contrast tussen het leven van vroeger en nu heeft zij mooi in beeld gebracht. Elize houdt zich met alle vormen van kunst bezig: ze schildert, kleit, maakt installaties, tekent naar model, maakt kettingen en fotografeert. Een echt multitalent! Elize van der Werff: “Ik ben het liefst bezig met alle manieren van beeldvorming tegelijkertijd, maar de tijd ontbreekt...”

Over het kunstwerk

“Omdat het elektriciteitshuisje twee deuren heeft, kon er een tegenstelling gemaakt worden tussen vroeger en nu”, aldus Stam. “Vroeger’ komt duidelijk naar voren door de oude vuilnisbak die toen voor alles werd gebruikt. Tegenwoordig hebben huizen meerdere grote rolcontainers voor de deur staan. Er wordt meer vuil geproduceerd. maar gelukkig ook steeds meer gerecycled. Toch is de boodschap dat we wat voorzichtiger met de aarde om moeten gaan en bewuster en vooral duurzamer moeten gaan leven. Omdat blauw de lievelingskleur is van Elize heeft zij gekozen om de rolcontainer met blauwe deksel te schilderen. De felle keuren koos zij om de wereld iets mooier te maken.”

Uit de krant