Foto's van mensen in hun originele dracht.
Foto's van mensen in hun originele dracht. Foto: Marjolijn Lamme

Raam-expositie met foto’s van Marjolijn Lamme bij het Huis van Eemnes

Cultureel

EEMNES Een lockdown vraagt om creatieve oplossingen en exposeert Marjolijn Lamme met haar foto’s, als een zogenaamde ‘window shopping experience’, in het Huis van Eemnes.

Deze bijzondere raamexpositie laat twintig portretten zien van mensen, afkomstig van over de hele wereld, in originele dracht.
Marjolijn won met deze portretten de Golden Master Photographer Award in 2019.

Meerdere prijzen

Marjolijn werkt al 27 jaar als professioneel fotograaf vanuit haar fotostudio in Loosdrecht en maakt ook foto’s in opdracht voor zowel particulieren als bedrijven.
Naast de Golden Master Photographer Award in 2019, waarmee ze de eerste vrouwelijke fotograaf in Nederland was die deze internationale titel mocht ontvangen, heeft ze meerdere prijzen gewonnen.
“Fotografie is mij letterlijk met de paplepel ingegoten”, vertelt Marjolijn. “Ik heb het vak als kind al van mijn vader geleerd.” Nog steeds verwondert ze zich over de mooie dingen die ze creëert met en voor anderen. Omgaan met mensen vindt Marjolijn het mooiste onderdeel van haar vak. “Ik ben echt een mensen-mens. Het vertrouwen winnen van iemand die ik op de foto zet is belangrijk. Daarnaast samen het beeld maken dat hen laat zien zoals ze zijn en dat zie je ook terug op de foto’s. Fotografie is echt mijn passie, het is wat en wie k ben, het is mijn ‘way of life’. Ik maak foto’s vanuit het diepst van mijn ziel.”

Zeker de moeite waard

Deze expositie is te zien tot 7 april en is zeker de moeite waard om te bekijken als je bijvoorbeeld een wandeling door Eemnes maakt. De langslopers kunnen dan even naar binnen gluren om de bijzondere foto’s van Marjolein te zien.

Uit de krant