De geluksposter van Quirien Oosterbroek hangt bij De Deel op de Wakkerendijk.
De geluksposter van Quirien Oosterbroek hangt bij De Deel op de Wakkerendijk. Foto: Werkgroep Rondje Geluk

Wethouder onthult geluksposter Rondje Geluk

Cultureel

EEMNES - Wethouder Wilma de Boer heeft gisteren bij het Huis van Eemnes de geluksposter van het Rondje Geluk onthuld. Wandelaars kunnen tijdens dit rondje wandelen langs creatieve werken met het thema geluk.

De Werkgroep Rondje Geluk Eemnes, bestaande uit Anne Roozeboom, Elize van der Werff en Gerard Beentjes, heeft dichters, kunstschilders en fotografen, gevraagd een afbeelding van hun werk, ter grootte van een A1-poster te maken met het thema geluk.

Uitgestippelde route
Deze gedichten en kunstwerken staan in tuinen en hangen in ramen langs een van te voren uitgestippelde route in het dorp, zodat er een wandeling of fietstocht ontstaat, te beginnen en te eindigen bij het dorpshuis, het Huis van Eemnes.

“Er is een route uitgezet door het hele dorp, een lekkere buitenactiviteit in de open lucht, een pittige wandeling als een opkikkertje in de maand mei, in deze lastige tijd waarin we niet te dicht bij elkaar mogen komen”, aldus de werkgroep.

Basisscholen
Tijdens deze wandeling of fietstocht kan iedereen genieten van geluksposters, kunstwerken en gedichten van Eemnesser kunstenaars en leerlingen van de basisscholen uit het dorp. Alle leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen zijn namelijk uitgedaagd om hun eigen geluksposter te maken.

Het is de bedoeling dat zij hun kunstwerken een eigen plek geven, achter het raam of in de tuin. De opzet is dat op deze manier het Rondje Geluk Eemnes zich als een olievlek over het hele dorp verspreidt. “Wij roepen iedereen op om de route uit te breiden met een eigen kunstwerk over geluk”, aldus de leden van de werkgroep.

Foto plaatsen
De Werkgroep Rondje Geluk heeft ook al een pagina op facebook gezet waarop steeds iets nieuws is te lezen en te zien. De pagina heet Rondje Geluk Eemnes. Iedereen kan een foto van het eigen kunstwerk plaatsen als onderdeel in de route.

“Wij zijn erg blij dat wij voor dit plan financiële ondersteuning hebben gekregen van de Gemeente Eemnes en van het K.F. Heinfonds en het is hartverwarmend dat nu al zoveel mensen ons project ondersteunen, zoals Rob van Schalkwijk voor het digitaal ontwerp van de posters en de werkmannen die de posters een plek in het dorp gaven.”

Uit de krant