Blaricum Music Festival opnieuw uitgesteld wegens coronacrisis.
Blaricum Music Festival opnieuw uitgesteld wegens coronacrisis. Foto: Pixabay

Blaricum Music Festival opnieuw uitgesteld

Cultureel

BLARICUM - Het Blaricum Music Festival-team heeft deze week besloten om dit jaar toch geen groot muziekfestival te organiseren. “We waren bereid om tot het laatste moment te wachten met alles definitief maken”, vertelt Peter Santa, oprichter van het muziekfestival. “Helaas was de situatie twee weken geleden, voor ons het ‘point of no return’, nog te onduidelijk om met een relatief gerust hart iets noemenswaardigs op te zetten.”

Het Blaricum Music Festival zou van 24 juni tot en met 4 juli plaatsvinden. De huidige reisblokkades, zoals de verplichte coronatest en quarantaine, maken het onmogelijk voor de organisatie om de uitgenodigde musici op tijd op het podium te krijgen. “Zo was onze orkestdirigent Mathieu Herzog bijvoorbeeld voor één concert in Zuid-Korea”, legt Santa uit. “Daar moest hij eerst twee weken in quarantaine. Hij dirigeerde zijn enige concert en moest daarna in Zwitserland, waar hij woont, nóg tien dagen in quarantaine. Hij was zo dus een maand ‘zoet’ met één concert. Los van de financiële consequenties die dit voor de uitnodigende partij heeft, willen wij dit onze hooggeëerde musici niet aandoen.”

Het plan is nu om - als mogelijk - in september of oktober een paar kleine concerten te organiseren. Santa: “Dit vooral om de fantastische ‘spirit’ die tijdens de festivals van 2018 en 2019 is ontstaan levend te houden en wellicht zelfs aan te wakkeren.” 

De organisatie hoopt in 2022 weer uit te kunnen pakken met een volwaardige editie van het Blaricum Music Festival vlak voor de zomervakantie. “Met onze creativiteit, inventiviteit en doorzettingsvermogen zullen we als een Feniks sterker dan ooit herrijzen uit de corona-as.”

Uit de krant