Iris & Friends spelen twee maal met gastmuzikanten in het Vitusgebouw in Blaricum.
Iris & Friends spelen twee maal met gastmuzikanten in het Vitusgebouw in Blaricum. Foto: Iris & Friends

Balkonscènes in Blaricum: drie gratis concerten in juli

Cultureel

BLARICUM - In het kader van het project ‘Balkonscènes’ van het Fonds Podiumkunsten heeft jazz-zangeres Iris een subsidie gekregen voor drie concerten. Deze vinden plaats in juli in het Vitusgebouw aan de Kerklaan 10 in Blaricum en zijn door de subsidie gratis bij te wonen.

Drie orkesten

Op vrijdag 2 juli, om 20:30 uur, treden de jazzband Iris & Friends en gastmuzikanten Alexander Beets (saxofoon) en Henk Haverhoek (contrabas) op. De jazzband Pim Toscani’s Jazz All Stars speelt de week daarop. Iris & Friends geven op 23 juli, om 20:30 uur, een concert samen met Rinus Groeneveld (tenorsaxofoon). 

Balkonscènes 

Het Fonds Podiumkunsten wil met de tijdelijke regeling ‘Balkonscènes’ op kleine schaal mogelijkheden creëren voor ontmoetingen tussen podiumkunstenaars en het publiek, passend binnen de huidige beperkingen. Ook streeft het Fonds met het project naar meer ruimte voor zelfstandige makers en uitvoerenden, die op dit moment weinig tot geen mogelijkheid hebben hun beroep uit te oefenen. 

Blaercom Jazz Café

Naamgeefster en jazz-zangeres Iris van Iris & Friends is een van de regelmatig terugkerende zangeressen in dorpshuis Blaercom. Het Jazz Café van het Blaricumse dorpshuis gaat op zondag 3 oktober weer van start, waarna daar op elke eerste zondag van de maand weer concerten zullen plaatsvinden. 

De toegang van de drie concerten in het Vitusgebouw is gratis. Wel moet u bijtijds reserveren. Dat kan via een mail naar iris@irisjazz.nl. U kunt zich voor alle concerten aanmelden. Na uw aanmelding wordt u op de hoogte gehouden van het aantal toegestane gasten en de definitieve begintijd van het concert. 

Uit de krant