De Vries hoopt in haar expositie lichtpuntjes te verspreiden.
De Vries hoopt in haar expositie lichtpuntjes te verspreiden. Foto: Bibliotheek Gooi en meer

Kunstenares Marjolein de Vries: “Nu kan ik meer van mijn eigen werk laten zien”

Cultureel

EEMNES - Kunstenares Marjolein de Vries uit Eemnes exposeert vanaf 9 juli haar werk in het Huis van Eemnes. Haar kunst draait om positiviteit, liefde en plezier.

Eén van de drie onderdelen van de expositie bestaat uit pyrografie: een kunstvorm waarbij hout met hitte wordt bewerkt. De Vries brandde logo’s of andere herkenbare elementen van lokale ondernemers op boomschijven. “Ik bedacht me: het zou te gek als ik iets kan maken over de lokale ondernemers, zodat mensen weer meer lokaal gaan kopen”, vertelt ze. 

De Vries hoopt in de rest van haar expositie lichtpuntjes te verspreiden. Ze doet dit letterlijk, met bijvoorbeeld een schilderij met regenboogkleuren en in grote letters het woord “JOY”, of op iets subtielere wijze, met haar kenmerkende zwart-wit lijntekeningen. “Juist omdat iedereen toch wel extra liefde en vrolijkheid kon gebruiken tijdens de lockdown”, ligt De Vries toe. 

Het Huis van Eemnes gaf tijdens de lockdown de mogelijkheid aan kunstenaars om achter de ramen hun werk te laten zien. “Mijn intentie was dus eigenlijk om te exposeren tijdens de lockdown”, vertelt De Vries. Dit is uiteindelijk niet doorgegaan. “Er zat toen al een andere exposant in het Huis van Eemnes”, legt De Vries uit. “En ik wist toen niet hoe lang de lockdown nog zou duren. Ik moest daarnaast al mijn werk nog maken, en dan kost ook even tijd. Nu kan ik meer van mijn eigen werk laten zien, erg leuk!”

Uit de krant