De vestiging van bibliotheek Gooi en meer in Eemnes.
De vestiging van bibliotheek Gooi en meer in Eemnes. Foto: Bibliotheek Gooi en meer

Bibliotheek Gooi en meer ziet actieve zomer tegemoet

Cultureel

EEMNES - Bibliotheek Gooi en meer organiseert deze zomer weer volop gratis activiteiten. Ook in Eemnes zal de bibliotheek activiteiten verzorgen voor jong en oud.

BiebLab

Voor de zomerstop heeft het wekelijkse Bieblab in Eemnes op 14 juli nog één workshop: ‘Experimenteren met water’. “Wat zijn de eigenschappen van water? Kan water naar boven stromen? Waarom zinken sommige voorwerpen wel en andere niet? Deze vragen en nog veel meer gaan we onderzoeken in het BiebLab”, legt de bibliotheek uit. 

Raadsels

Tijdens de gehele zomervakantie hangen er in alle bibliotheken van Bibliotheek Gooi en meer verschillende raadsels. “Er zijn makkelijke en moeilijke mysteries om op te lossen”, vertelt de bibliotheek. “Per goed antwoord kun je punten verdienen. Deze worden bijgehouden in de bieb op een scorelijst. Als je bovenaan de scorelijst staat maak je kans op een leuke prijs.”

Meer activiteiten

Ook organiseert Bibliotheek Gooi en meer een verrassingsfilm voor de jeugd in het Huis van Eemnes op 13 augustus, in de maand waarin de bibliotheek duurzaamheid centraal stelt. Begin september is een tentoonstelling over grensverleggers in Gooi en Vechtstreek te bezoeken in alle vestigingen van de bibliotheek.  

Uit de krant