Vorig jaar was de Atelierroute Blaricum een groot succes, zelfs met beperkingen.
Vorig jaar was de Atelierroute Blaricum een groot succes, zelfs met beperkingen. Foto: Bob Awick

Atelierroute Blaricum 2021: “We hopen dat iedereen plezier zal beleven!”

Cultureel

BLARICUM - De Atelierroute Blaricum vindt dit jaar plaats in het weekend van 28 en 29 augustus. “Vorig jaar is gebleken dat gehoor kon worden gegeven aan de maatregelen”, meldt de organisatie. “En ook dit jaar zal dit geen obstakel vormen.”

De Atelierroute Blaricum wordt georganiseerd onder toezicht van de Stichting Kunst en Cultuur Blaricum. De groep deelnemers bestaat dit jaar uit zowel professionele, als amateur kunstenaars uit Blaricum. Ook dit jaar doen er enkele gastkunstenaars mee.

De kunstenaars zullen exposeren in Blaricum dorp, de Bijvanck en de Blaricummermeent. “Bezoekers krijgen zo de gelegenheid om ons mooie dorp te verkennen”, vertelt de organisatie van de Atelierroute. “We hopen dat kunstenaars, bezoekers en overigen plezier zullen beleven aan dit weekend kunst in Blaricum.”

‘Oerboer’ Willem den Hazel en boerderij Vos hebben beide ruimte ter beschikking gesteld voor exposities. Dankzij deze medewerking is de kans ontstaan om kunstliefhebbers, smaakmakers, boeren en buitenlui met elkaar te verbinden. Ook de Historische Kring Blaricum, hotel-restaurant Bellevue, de Lloods en Tandheelkunde Kliniek Blaricum hebben hun deuren opengezet voor deelnemende kunstenaars. De organisatie werkt dit jaar ook weer samen met de Dooyewaard Stichting. 

Op www.atelierrouteblaricum.nl is vanaf begin augustus te zien wie eraan meedoen en op welke locaties.

Uit de krant