De bibliotheek probeert een 'zomerdip' onder jonge lezers te voorkomen.
De bibliotheek probeert een 'zomerdip' onder jonge lezers te voorkomen. Foto: Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum

Op reis met de bibliotheek

Cultureel

REGIO - “Deze zomer gaan tientallen gezinnen op reis met de bibliotheek,” aldus bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum. In de vakantie organiseert de bieb een zomerleesprogramma speciaal voor beginnende lezers.

Het programma, genaamd ‘Vakantielezen’, is een online ontdekkingsreis en is bedoeld voor kinderen uit groep 3 en 4. “Met Vakantielezen willen we het leesniveau van kinderen in de schoolvakantie op peil houden,” zegt de bieb. Meedoen kan overal: op de camping, in de tuin, aan het strand of op de trampoline.

Via de website www.vakantie-lezen.nl reizen gezinnen langs zes landen: van de Griezelkust naar Sportmanië en van het Dierenrijk naar Lachland. In ieder land doen de gezinnen opdrachten en proberen ze een schat te vinden. Voor ieder land is er daarnaast een speciaal boek geschreven.

De digitale schattenjacht is niet alleen leuk en leerzaam, er zijn ook prijzen te vinden. Gratis materialen voor de reis zijn verkrijgbaar in de vestigingen van bibliotheek Huizen en Laren.

Gratis abonnement

Naast het zomerprogramma vraagt de bibliotheek ook extra aandacht voor het gratis lidmaatschap van de bibliotheek voor de jeugd tot en met 12 jaar. “Kinderen die boeken lezen behalen betere resultaten op school. Een regelmatig bezoek aan de bibliotheek stimuleert lezen en maakt het leuker.” Met een gratis abonnement kunnen de kinderen gebruik maken van alle services van de bibliotheek.

Uit de krant