Een foto van de repetitie voor de theaterroute van dit jaar.
Een foto van de repetitie voor de theaterroute van dit jaar. Foto: Ellen Cornegoor Fotografie.

Theaterroute Huizen kijkt over de grenzen met voorstellingen in Blaricum

Cultureel

BLARICUM - Theaterroute Huizen staat dit jaar in het teken van de Erfgooiers, gelegenheid om over de grenzen van Huizen en naar de rest van het Gooi te kijken. Vandaar dat er voor het eerst in de geschiedenis van de Theaterroute twee voorstellingen in Blaricum gespeeld gaan worden.

Zoals elk jaar begint en eindigt de Theaterroute op een verrassende locatie in Huizen, die eind augustus bekend gemaakt wordt. Het publiek dat de voorstellingen in Blaricum bezoekt wordt met busjes vervoerd naar de locaties aldaar.

Fijne samenwerking
De maker van de Theaterroute, Johan Verheij, spreekt van “een fijne en unieke samenwerking met de gemeente Blaricum”. Daarnaast is dit een mooie pilot, waarbij onderzocht wordt of in de toekomst samenwerking met andere gemeenten binnen het Gooi voor dit evenement mogelijk zou zijn.

“Ondertussen wordt de Theaterroute door publiek uit heel Nederland bezocht, ook daarom is het leuk dat de historische verhalen breder worden getrokken.”

Geschiedenis
“Blaricum kent, net als Huizen, een rijke historie en kleurrijke inwoners. Dit jaar worden er twee voorstellingen gemaakt die geïnspireerd zijn op verhalen uit dit mooie dorp.

De eindvoorstelling wordt daarnaast dit jaar een grootser spektakel dan ooit tevoren. Het verhaal van de Erfgooiers wordt verteld met nog meer acteurs, muzikanten en techniek. Een oorspronkelijke muzikale vertelling, geschreven en gecomponeerd door Johan Verheij en Mark Lippe, met in de hoofdrollen Nyncke Bergman, Jurko van Veenendaal en Marjolein Touw.

Kaartverkoop
De kaartverkoop is inmiddels al lang gestart en er zijn nog kaarten verkrijgbaar via de site www.eindeloostheaterwerk.nl. Voor het publiek dat graag alle voorstellingen wil meemaken, zijn er ook nog enkele passepartouts te verkrijgen.

De Theaterroute ‘Het recht van de Erfgooiers’ vindt plaats van 13 tot en met 18 september. Inloop vanaf 18.45 uuur, op de premièreavond, 14 september, vanaf 18.30 uur.

Uit de krant