Momenteel is de tentoonstelling 'Wij hangen nu te kijk!' te bewonderen.
Momenteel is de tentoonstelling 'Wij hangen nu te kijk!' te bewonderen.

Een expositie vol Larense stoelen

Cultureel

WEESP - ‘Wij zien Laren wel zitten!’, zo heet de nieuwe expositie die op Open Monumentendag geopend zal worden in het pand van de Oude Rabobank.

Het thema van de Open Monumentendag dit jaar is ‘mijn monument is jouw monument’. Met dit thema in gedachten kunnen alle inwoners van Laren deelnemen aan de expositie. Dit kunnen zijn doen door middel van foto’s van Laren of (een kunstzinnige of historische) stoel rond half augustus naar het pand te brengen. 

“Door foto’s in te brengen van uw monumenten (dat kan dus van alles zijn), kijken we via al die ogen mee naar alle bijzondere plekjes of zaken in ons dorp,” legt de organisatie uit. “Alle maten zijn welkom, als er maar wel een ophangsysteem(pje) aan zit en een beschrijving.”

“Daarnaast vragen we stoelen. Dat kan een stoel met historische achtergrond zijn, maar u kunt vooral ook los gaan en een eigen stoel ontwerpen; haal een oude stoel van zolder of bij de Kringloop en laat uw creativiteit stromen.”

De expositie is vanaf 11 september te zien. Meer informatie via Bettie Bruin (bettiebruincalis@gmail.com) en Antoinetty van den Brink (antoinettyvdbrink@icloud.nl).

Uit de krant