Singersongwriter Annette met bassist Mario.
Singersongwriter Annette met bassist Mario. Foto: Annette Vogel

Singersongwriter Annette Vogel in Amsterdamgarden: eerste echte concert na laatste lockdown

di 7 sep 2021, 15:32 Cultureel

LAREN - Singersongwriter Annette Vogel speelde afgelopen zondag in de tuin van Amsterdamgarden in Laren. De tuin werkte samen met Struinen in de Tuinen en bood hiermee een unieke gelegenheid om de tuin te bezoeken.

Voorafgaand aan het optreden maakten Annette en bassist Mario kennis met de bewoners van het huis en kregen ze een rondleiding in de bijzondere tuin. “Tijdens de rondleiding ontmoetten wij andere inwoners van Laren, die zeer geïnteresseerd waren in de geschiedenis van het huis en de tuin”, verhaalt Annette enthousiast. “Wij vonden het ontzettend leuk deze mensen te ontmoeten!”

Het was dan ook de eerste keer dat Annette en Mario in Laren speelden. “We hebben wel al eens in Hilversum opgetreden”, vertelt Annette. “Dat komt omdat wij een paar keer eerder hebben meegedaan met Struinen in de Tuinen in Hilversum. Door de coronacrisis kon ons laatste optreden in Hilversum niet doorgaan. Toen we hoorden dat het weer mogelijk was om te spelen, nam ik contact op met de eigenaar van de tuin in Hilversum waar wij toentertijd geprogrammeerd waren. Deze man, Peter Prinsen, vertelde toen dat hij gids is in de tuin van huize Nardinclant in Laren. Het leek hem leuk als wij dit jaar in die tuin zouden optreden.”

Zodoende speelde Annette en Mario achterin de tuin, in het bos. “We speelden op een hele mooie plek bij een klein meertje”, aldus Annette. Maar niet alleen de mooie plek zorgde voor veel enthousiasme bij de muzikanten. “Dit was ook weer ons eerste echte optreden sinds de laatste lockdown”, vertelt de singersongwriter. “We konden in coronatijd gelukkig wel doorgaan met spelen voor publiek, omdat Mario en ik regelmatig op straat spelen. Maar dit concert was natuurlijk heel anders.”

De tuin van huize Nardinclant.
Afbeelding
Expositie Boem Paukeslag in het Huis van Eemnes Cultureel gisteren
Afbeelding
Zes coronapatiënten in Tergooi MC: ‘We zijn voorzichtig positief’ Coronavirus 2 dagen geleden
Afbeelding
‘Meins koolraap’ Bol-an 2 dagen geleden
Afbeelding
PoëzieWeek met Elisabeth Lockhorn in bibliotheek Laren Cultureel 2 dagen geleden
Afbeelding
Studenten Conservatorium van Amsterdam treden op in Papageno Huis Laren Cultureel 2 dagen geleden
Afbeelding
Voorleesfeestje met Willeke Alberti in Brinkhuis Laren Cultureel 2 dagen geleden
Afbeelding
Online bewonersavond over participatieavond voor inwoners Laren Algemeen 3 dagen geleden

Uit de krant