Afbeelding
Foto: Gooische Muziekschool

Gooische Muziekschool maakt goede start na moeilijke periode

Cultureel

REGIO - “Na twee jaar van aan en uit, open en dicht hebben we de wind er weer onder”, vertelt de Gooische Muziekschool. De school is op maandag 6 september gestart met een nieuw seizoen in onder andere Laren en Eemnes. De komende jaren zal de school proberen de opgelopen schade weg te poetsen. 

De muziekschool meldt het de afgelopen twee seizoenen zwaar te hebben gehad. “Er is onvoldoende steun van de overheden gekomen”, zegt de organisatie. “Uitzondering daarop is gemeente Eemnes die een goede compensatie bood. De school heeft daarom een flinke deuk opgelopen. Het is dan ook extra fijn dat bestaande leerlingen de school trouw blijven en nieuwe leerlingen de weg naar de muziekschool weten te vinden.”

Drie weken na de start is de organisatie tevreden met de toestroom van leerlingen. “Er is enig herstel te zien na twee zware coronajaren”, aldus de organisatie. Directeur Coen Schimmel vertelt: “De start van een nieuw seizoen geeft altijd veel dynamiek. Informatie aanvragen, inschrijvingen en docenten die staan te popelen om weer les te geven. Mooi is dat je nooit weet welke cursus dit seizoen weer populair is. Muziek voor kleuters, musical of DJ-lessen? Dit jaar springen de instrumenten cello en accordeon en cursussen voor jonge kinderen erg in het oog. Natuurlijk blijft er veel vraag naar de immer populaire instrumenten piano, gitaar en drum.”

De organisatie ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. Zo staat er op 13 november al een docentenconcert gepland. Twee weken later zijn de leerlingen aan de beurt.

Wie meer wil weten over De Gooische Muziekschool en haar lesaanbod in Bussum, Laren, Huizen, Weesp, Eemnes en Muiderberg, kan kijken op www.degooischemuziekschool.nl

Uit de krant