Nacht van de Nacht in 2019.
Nacht van de Nacht in 2019. Foto: Gemeente Laren

“De Nacht van de Nacht is dit jaar anders ingericht, maar is zeker niet minder spannend!”

Kunst & cultuur

BEL - Stichting Het Spookbos organiseert dit jaar weer samen met de BEL-gemeenten de Nacht van de Nacht: jaarlijks evenement van de Natuur en Milieufederaties. “Op deze avond, 30 oktober, wordt aandacht gevraagd voor donkere nachten ten behoefte van nachtdieren en de schoonheid van de sterren om bewustzijn te creëren over lichtvervuiling”, legt Het Spookbos uit. “Het is een leerzame, griezelige en vooral gezellige avond voor iedereen.”

Dit jaar is de avond in verband met het coronavirus anders ingericht dan voorgaande jaren. “Maar zeker niet minder spannend!”, meldt Het Spookbos. “Er wordt namelijk een theatervoorstelling - ‘t Spokebosje - opgevoerd. Dit is van oudsher de naam van het bos dat achter de kinderboerderij ligt, waar de stichting haar naam aan dankt. Het theater ligt achter in het bos en de route ernaartoe belooft veel moois. Zo staat de heks weer klaar met heerlijke warme chocomel, die bereid is in haar speciale ketel.”

Op de avond van 30 oktober vinden vier theatervoorstellingen plaats, die in tijdsloten zijn verdeeld: 17:00 uur, 17.45 uur, 18.30 uur en 19.15 uur. Voor ieder tijdslot zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar. De entree en activiteiten worden aangeboden door de BEL-gemeenten. De stichting raadt aan: “Trek warme kleren aan en neem je zaklamp mee. En aangezien het bijna Halloween is, kan je natuurlijk ook verkleed komen als een spannende griezel.”

De kaarten reserveert u door een mail te sturen naar emailadres: administratie@spookbos.nl onder vermelding van naam, aantal personen en het gewenste tijdslot. Bij de entree wordt bij personen vanaf 13 jaar het coronatoegangsbewijs gecontroleerd tezamen met een ID-bewijs.

Uit de krant