Afbeelding
Foto: Muziekvereniging St. Jan

Muziekvereniging St. Jan speelt mis van Bas Groenewoud

Cultureel

LAREN - Muziekvereniging St. Jan speelt op zondag 21 november in de Basiliek in Laren de nieuwe compositie ‘Missa Antonii’ van componist Bas Groenewoud. Het orkest voert de mis samen met het zangkoor Sint Jan Goede Herder op. Groenewoud dirigeert de mis zelf.

‘Missa Antonii’ is in november 2020 ontstaan uit drang voor kerkelijke muziek met één gelijke stem, omdat er maar met drie zangers gezongen mocht worden. Vanwege de enthousiasme voor dit idee heeft Groenewoud een koorzetting geschreven. Vanwege de samenwerking met muziekvereniging St. Jan heeft hij dit werk ook voor deze muziekvereniging georkestreerd om met dit werk iedereen verenigd te krijgen middels de muziek. Hopend dat het dan allemaal weer zou kunnen en mogen was het mikpunt van uitvoering Christus Koning, een kerkelijk hoogfeest wat dit jaar op 21 november 2021 valt. 

De Larense Muziekvereniging speelde al eerder samen met het koor van Sint Jan Goede Herder, tijdens diensten in de basiliek. Samen werden onder meer de Missa Brevis van De Haan en Missa Ad Modum Tubae van De Klerk uitgevoerd.

De aanvang van het orkest is om 10.00 uur. 

Uit de krant