Het is alweer lang geleden dat St. Jan kon optreden.
Het is alweer lang geleden dat St. Jan kon optreden. Foto: St. Jan (Archief)

Muziekvereniging St. Jan annuleert nieuwjaarsconcert

zo 9 jan 2022, 13:53 Cultureel

LAREN - Het feest dat op 22 januari zou plaatsvinden voor de eeuw oude Muziekvereniging St. Jan, is helaas geannuleerd.

De muziekvereniging bestaat op 15 februari 2022 maar liefst 100 jaar. Daarvoor was al een uitgebreid programma gereed om er een goed feest van te maken. In verband met de oplopende coronabesmettingen is er toch besloten om de stekker eruit te trekken.

Nieuwjaarsconcert
Het nieuwjaarsconcert zou plaatsvinden in Singer Laren. Met behulp van cultuurprijswinnaar en dirigent Marco de Jong en in samenwerking met het Kroonkoor uit Weesp, was er een programma van Weense klassiekers en andere klassieke werken ingestudeerd.

“We wisten toen al dat het moeilijk zou worden om het zware programma goed ingestudeerd te krijgen”, zegt voorzitter Coen Schimmel. 

Specifieke aanpak
“Het spelen van Weense klassiekers vraagt een zeer specifieke aanpak. Dirigent en orkest moeten echt de juiste timing en klankkleur neer kunnen zetten. We waren goed op weg”.

Muziekvereniging St. Jan zag het al aankomen het moment toen de avondlockdown in november werd ingevoerd. Eind december was de genadeloze klap, de besmetting liepen te hoog op. Toen was de enige goede keuze om het concert te annuleren.

Digitale opening
Op 12 juni en 9 oktober gaat de muziekvereniging hopelijk wel weer optreden. Een optie die ook openstaat is een digitale opening van het jubileumjaar.

“Of dat gaat lukken hangt van de komende ontwikkelingen af. Sowieso gaan we op 20 februari onze tentoonstelling openen in samenwerking met Historische Kring Laren. In de Lindehoeve zullen we een half jaar lang in diverse thema’s de ‘Harmonie’ en haar afdelingen in het licht zetten” zegt Coen Schimmel.

Via de website van Muziekvereniging St. Jan, stjanlaren.nl, is een en ander te volgen. De vereniging zou wat financiële steun kunnen gebruiken voor het concert op zaterdag 9 oktober in samenwerking met BN-er René van Kooten.

Afbeelding
Expositie Boem Paukeslag in het Huis van Eemnes Cultureel gisteren
Afbeelding
Zes coronapatiënten in Tergooi MC: ‘We zijn voorzichtig positief’ Coronavirus 2 dagen geleden
Afbeelding
‘Meins koolraap’ Bol-an 2 dagen geleden
Afbeelding
PoëzieWeek met Elisabeth Lockhorn in bibliotheek Laren Cultureel 2 dagen geleden
Afbeelding
Studenten Conservatorium van Amsterdam treden op in Papageno Huis Laren Cultureel 2 dagen geleden
Afbeelding
Voorleesfeestje met Willeke Alberti in Brinkhuis Laren Cultureel 3 dagen geleden
Afbeelding
Online bewonersavond over participatieavond voor inwoners Laren Algemeen 3 dagen geleden

Uit de krant