Ondertekening door directeuren Marian Buvelot van Gooi en meer en Pauline Gmelig Meyling van Huizen-Laren-Blaricum
Ondertekening door directeuren Marian Buvelot van Gooi en meer en Pauline Gmelig Meyling van Huizen-Laren-Blaricum Foto: Bibliotheek hlb

Voorgenomen fusie Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum en Bibliotheek Gooi en meer

Cultureel

HUIZEN - Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum en bibliotheek Gooi en meer hebben het voornemen om met elkaar te fuseren. Dinsdag is de intentieovereenkomst tussen de beide stichtingen ondertekend. 

Hierin wordt het voornemen vastgelegd van een juridische fusie tussen beide bibliotheken. Daarnaast is ook de fusienota ‘Lokaal sterker door regionale opschaling‘ vastgesteld. Deze nota omvat het onderzoek van de redenen tot een fusie over te gaan. 

Sterke organisatie
Kort samengevat verwachten de bibliotheken dat ze door een fusie een sterkere organisatie creëren. Dat zorgt voor versteviging van de dienstverlening voor leden, bezoekers en inwoners. En daarbij versterking van de organisatie, de externe positionering en efficiency. 

“Daarmee wordt een betere onderhandelingspositie gecreëerd, medewerkers krijgen meer mogelijkheden en de organisatie zal hierdoor minder kwetsbaarzijn. Dit zorgt voor een toekomstbestendige bibliotheek voor een groot deel van ‘t Gooi”, aldus directeur Pauline Gmelig Meyling van Huizen-Laren-Blaricum.

Fusiedatum
In 2022 zal de fusie worden voorbereid en begeleid door een extern bureau. De beoogde fusiedatum om als nieuwe organisatie te gaan werken, is gepland op 1 januari 2023. “De gemeenten, als opdrachtgever van de bibliotheken, zullen nauw worden aangesloten op dit traject.”

Afbeelding
Uitgebreide kunstexpositie bij Gijselman Exposities met diverse werken Cultureel 18 uur geleden
Afbeelding
Ex-stadsdichter Gerard Wortel en cellist Bas van Waard in Brinkhuis Cultureel 18 mei, 16:55
Afbeelding
Samen genieten van het Goede Buren Diner in Eemnes Mensen 18 mei, 12:42
Afbeelding
Thema Sint Jansprocessie ‘Op de weg van de Vrede’ Cultureel 18 mei, 07:32
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding dominee Job de Bruijn Mensen 17 mei, 16:32
Afbeelding
Aanpassingen tracé snelle bus in Blaricummermeent Algemeen 17 mei, 15:40
Afbeelding
Twee dagen schaapscheerdersfeest bij Goois Natuurreservaat Natuur en Milieu 17 mei, 07:30

Uit de krant