Job de Bruijn.
Job de Bruijn. Foto: Erik Schinkelshoek

In concert met theoloog en musicus Job de Bruijn

Cultureel

LAREN - Job de Bruijn brengt zondag 6 maart in de Ontmoetingskerk aan de Kerklaan 41 in Laren  een aantal van de meest recent door hem gecomponeerde liederen ten gehore brengen. Het concert is van 11.30 tot 13.30 uur.  

Job de Bruijn, predikant van de Protestantse Gemeente Laren Eemnes (PGLE), heeft sinds de jaren negentig, muziek geschreven voor vele musicals. Naast theologie heeft de Bruijn ook aan het conservatorium gestudeerd. 

Belevingswereld
De laatste tien jaar heeft hij voornamelijk muziek en teksten geschreven die aansluiten bij onze belevingswereld. In de coronaperiode is dat uitgebreid tot zo’n 30 stuks. Ze appelleren aan een situatie waarin wij hopen, zoeken en verlangen, maar ook aan vrolijkheid.

Tijdens zijn concert treed een koor op dat wordt begeleid op de vleugel door hemzelf en zijn dochter Mirjam de Bruijn. Er is solozang van Martine Brussee, Lodewijk de Vries, Hanna de Bruijn en Margo Post.

Erna van Hees speelt dwarsfluit en Jan de Waard klarinet. Al eerder zijn liederen van Job uitgevoerd in uitzendingen van KRO-NCRV.

Het concert kan ook beluisterd worden via de Kerkomroep, You Tube en Facebook.

Uit de krant