Gerard Wortel is een van de kunstenaars die optreedt op het Huiskamerfestival.
Gerard Wortel is een van de kunstenaars die optreedt op het Huiskamerfestival. Foto: Lonneke Boots Fotografie

Huiskamerfestival Eemnes zoekt podiumkunstenaars en huiskamers

Cultureel

EEMNES - Het allereerste Huiskamerfestival Eemnes wordt zondagmiddag 26 juni gehouden door de stichting Een Dijk van Kunst en Cultuur.

Er treden die middag ongeveer 25 artiesten op in verschillende huiskamers en/of tuinen in Eemnes.

Eigen route
Bezoekers kunnen tijdens een Huiskamerfestival dan een eigen route uitstippelen om drie verschillende locaties te bezoeken en daar de artiesten te bewonderen.

Daarom is de stichting op zoek naar podiumkunstenaars èn huiskamers/tuinen die artiesten een goede locatie kunnen bieden.

Huiskamer
Wie bereid is om zijn huiskamer en/of tuin beschikbaar te stellen, vindt op de website dijkvankunstencultuur.nl/huiskamerfestival een link naar het aanmeldformulier voor locaties.

Eigenaren kunnen zelf bepalen hoeveel gasten er mogen komen. Vol is vol. Aanmelden kan tot 9 mei.

Bijeenkomst
Er wordt half juni door het organiserend comité een bijeenkomst gehouden voor de gastheren- en vrouwen. Daarin wordt meer informatie gegeven.

De organisatie koppelt de artiesten aan de locaties en zorgt ervoor dat een programmakrant huis aan huis verspreid zal worden.

Oppepper
Zo wil Een Dijk van Kunst en Cultuur een laagdrempelig evenement organiseren om de podiumkunst een oppepper te geven.

Het Huiskamerfestival is de perfecte gelegenheid om ervaring op te doen in een kleinschalige omgeving en dan ook nog de eigen act te promoten.

Deelname
Van klassiek tot cabaret, alle soorten podiumkunsten zijn welkom. De optredens zullen ongeveer 30 minuten duren en het er zal tijdens de middag drie keer worden gespeeld.

Ook wil de organisatie dat zangers, koortjes, rappers, dichters, dansers, vertellers en muzikanten zich aanmelden via het aanmeldformulier.

Aanmeldformulier
Deelname is gebaseerd op je vrijwilligheid. Het aanmeldformulier voor artiesten is ook te vinden op dijkvankunstencultuur.nl/huiskamerfestival.

Uit de krant