Cellist Mischa Maisky.
Cellist Mischa Maisky. Foto: Hideki Shiozawa

Blaricum Music Festival pakt groots uit na de coronalockdown

Cultureel

BLARICUM - Blaricum wordt van 30 juni tot en met zaterdag 9 juli weer worden ondergedompeld in de mooiste klassieke en minder klassieke muziek. Uitgevoerd door internationale topsolisten en ensembles van wereldfaam.

Na twee lastige Corona-jaren waarin weinig tot niets mocht, wordt er momenteel hard gewerkt aan het realiseren van een nieuwe editie van het Blaricum Music Festival.

Op het progamma
Het festival wordt – vanwege het grote succes dat ze in 2019 hadden – geopend door meesterviolist Roby Lakatos en zijn ensemble.

De ‘cellist der cellisten’ en levende legende Mischa Maisky komt twee bijzondere concerten geven, dirigent Mathieu Herzog neemt zijn Parijse orkest Appassionato mee als ‘orchestra in residence’ gedurende de gehele festivalperiode.

Kerken
Qua locaties zal het zwaartepunt komen te liggen op de twee prachtige kerken die Blaricum rijk, de St. Vituskerk en de Dorpskerk. Waarschijnlijk wordt Het Theater als derde locatie toegevoegd.

Bijna twee weken lang siert een bovengemiddeld aantal musici in het Blaricumse straatbeeld.

Uitbouwen
Het Blaricum Music Festival draait om het samen genieten van schoonheid en alle andere zaken die het leven waardevoller én leuker maken.

Het streven is om het Blaricum Music Festival de komende jaren uit te bouwen tot een topevenement op de (inter)nationale concertkalender.

Hulp gezocht
Degene die graag willen helpen als sponsor, donateur, vrijwilliger en/of als gastgezin voor musici, kunnen dat laten weten via info@blaricumfestival.com.

Alle hulp is zeer welkom. Het volledige programma staat vanaf vandaag, zondag 1 mei, op blaricumfestival.com. Op die datum begint ook de online kaartverkoop.

Uit de krant