Afbeelding
Foto: BEL-Art

BEL-Art tentoonstelling leden kunstenaarsvereniging Laren-Blaricum

Kunst & cultuur

EEMNES - De BEL-Art tentoonstellingen starten weer in het gemeentehuis in Eemnes aan de Zuidersingel. Op 12 mei opent de eerste tentoonstelling. Deze staat geheel in het teken van de kunstenaars van de kunstenaarsvereniging Laren-Blaricum. 

Zeventien leden van de Vereniging van Beeldende Kunstenaars ‘Laren-Blaricum’ zijn blij om weer gezamenlijk te kunnen exposeren en een diversiteit aan kunstwerken in het echt te kunnen laten zien.

Opening
De opening vindt plaats 12 mei om 17.00 uur met muziek van trio Fa. Van den Berg & Co, bestaande uit Jacqueline van den Berg: zang, Govert Muijs: bluesharp en Herman Tjepkema: piano.

Deelnemende kunstenaars zijn onder meer Carla Kleekamp, Hans Almekinders, Ludek Tikovsky, Laura Blömer, Mark van Praagh en Sacha Wendt.

Naast schilderijen kunnen bezoekers zich ook laten verrassen door de schitterende beelden, grafiek en keramiek die de kunstenaars voor deze tentoonstelling hebben samengesteld.

Kunstenaarsvereniging
De kunstenaarsvereniging is in 1921 ontstaan uit de Larense school met beroemde leden als Herman Kruyder, Gustave de Smet, Bart van der Leck en William Singer.

Naast de tweejaarlijks tentoonstelling in het Singer Museum exposeert de Vereniging op locaties met een cultuurhistorische betekenis, zoals Kasteel Groeneveld, Pulchri Studio in Den Haag en de Grote Kerk Edam.

De tentoonstelling is van 12 mei tot en met 22 juni te bezoeken. De kunstwerken zijn tijdens de openingsuren te bewonderen in het gemeentehuis op de Zuidersingel 5 in Eemnes.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant