Accordeonvereniging Aurora bestaat inmiddels 75 jaar.
Accordeonvereniging Aurora bestaat inmiddels 75 jaar. Foto: Aurora

Jubileumconcert Accordeonvereniging Aurora

Cultureel

LAREN - Accordeonvereniging Aurora viert zondag 22 mei vanaf 14.00 uur haar 75-jarig bestaan in muziekgebouw Schering en Inslag in Laren.

De vereniging werd opgericht door Joop Puijk en Henk Vos op 6 februari 1946, twee accordeonisten die voor de gezelligheid vaak samen speelden in een Larens café. Daar traden al snel meerdere leden toe en de vereniging groeide uit tot een orkest.

Ledenkwestie
Aurora was van oorsprong een rooms-katholieke vereniging die jaren achtereen meeliep in de St. Jansprocessie met een eigen vaandel. De vereniging beschikte over een redelijk aantal leden zodat er twee orkesten konden bestaan, het A- en het B-orkest.

De beginners startten in het B-orkest met minder moeilijke muziek en de gevorderden in het A-orkest met meer ingewikkelde stukken. Een aantal jaren geleden stonden ze voor de keuze om wel of niet door te gaan, er waren een aantal leden vertrokken en ze hadden geen dirigent.

Door de komst van een nieuwe dirigent, Cees Bus en het samenvoegen van het A- en B-orkest gingen ze er weer voor.

Dirigenten
De vereniging heeft in de afgelopen jaren verschillende dirigenten gekend. Een dirigent is heel belangrijk voor het orkest, hij of zij bepaalt de muziekstukken en begeleidt het orkest naar het uitvoeren van mooie muziek.

Aurora is een gezellige vereniging, ze spelen een wisselend repertoire: bekende melodieën, maar ook muziek van buitenlandse komaf. Ze treden ook op in verzorgingshuizen en bij speciale gelegenheden op verzoek.


Bijschrift - Credit

Uit de krant