Kunstwerk van opgedroogde verfresten.
Kunstwerk van opgedroogde verfresten. Foto's: Papageno

Overzichtstentoonstelling vervolg op succesvol Papageno Kunstommetje

Cultureel

LAREN - Bijna 50 kunstwerken waren afgelopen maand te zien bij de tweede editie van het Papageno Kunstommetje.

De werken zijn gemaakt door jongeren uit het Papageno Huis. Op dertien verschillende locaties hingen de werken achter de etalages zodat de expositie op alle tijden van de dag te zien was.

Route geeft een andere kijk op Laren
Op een routekaart was precies aangegeven hoe je bij alle locaties kon komen. Veel bezoekers liepen het ommetje en merkten na afloop op hoe leuk het was om Laren eens van een andere kant te zien.

In plaats van gericht een boodschap te doen of een terrasje te pakken, genoten ze van de verrassing. Steeds weer een nieuw kunstwerk te kunnen zien op een originele plek.

Unieke kunstwerken
Het bijzondere van deze expositie was misschien wel het thema: ‘Afval, hoezo?’ Dit idee ontstond nadat Maja Boot, kunstenares en begeleider van de ateliergroep van het Papageno Huis, de jongeren van opgedroogde verf, de resten die na het schilderen op een pallet achterblijven, een kunstwerk liet maken.

De verfresten waren afval uit het Papageno atelier. Ze kwam op het idee deelnemende organisaties ook om afval te vragen en dit ter inspiratie voor een kunstwerk aan de jongeren te geven.

Zo kregen de jongeren gevulde schoenendozen met afval retour. Het was soms erg lastig, want wat doe je nou met snippers papier. De kroonkurken en oesterschelpen leidden meteen tot sprankelende ideeën.

Overzichtstentoonstelling
Nadat de werken in april verspreid in Laren te zien waren, is er vanaf 10 mei in het Papageno Huis een overzichtstentoonstelling te zien. Alle werken worden tezamen geëxposeerd.

Het huis is doordeweeks overdag open en voor iedereen vrij toegankelijk. Ook het restaurant is dan open, dus een bezoek aan de expositie kan eenvoudig gecombineerd worden met een kopje koffie of een heerlijke lunch.


Een werk gemaakt van afval uit het Papageno Atelier.

Uit de krant