Afbeelding
Foto: Jasper Bon

Trio Pleyel laat ‘intimiteit van kamermuziek’ zien in Huis van Eemnes

Cultureel

EEMNES - Pianotrio Trio Pleyel verzorgt donderdag 19 mei een lunchconcert verzorgen in het Huis van Eemnes.  

De musici Feyona van Iersel (viool), Eva Smit (altviool) en Martijn Smits (piano) kennen elkaar van het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Zij verdienden hun sporen als solist en als orkestmusicus, maar hebben bovenal een passie voor de intimiteit van de kamermuziek.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Trio Pleyel. Foto: Martijn Smits

Op het programma staat het Kegelstatt trio van Wolfgang Amadeus Mozart. Mozart was dol op het café, biljarten en kegelen, hij zou dit mooie trio en passant in een middag op de kegelbaan hebben gecomponeerd. Al was het oorspronkelijk voor altviool, klarinet en piano, door hem werd het bewerkt voor de altviool, viool en piano.

Max Bruch
Niet alleen werken van Mozart staan op de lessenaar, ook werken van de Duitse componist Max Bruch worden gespeeld. Trio Pleyel speelt een aantal delen uit zijn ‘Acht Stücke’, enorm romantische en diep gepassioneerde muziek.

En als afsluiting spelen de musici drie liederen van Mikhaïl Glinka in een bewerking voor pianotrio. Glinka staat bekend als de vader van de Russische muziek, al verbleef hij lange tijd in Wenen, Berlijn, Italië, Spanje en Oekraïne en haalde ook daar zijn muzikale inspiratie vandaan.

De toegangsprijs is 12 euro en een broodje en koffie is inbegrepen in de prijs. De aanvang is om 12.00 uur, de zaal is open vanaf 11,30 uur en het is afgelopen rond 12.50 uur. Wie met de bus wil komen moet uitstappen op halte Patrijzenhof. Reserveren kan via scarbomusica.nl/bespreking.php of 035-5380827.

Uit de krant