Mischa Maisky
Mischa Maisky Foto: Andrej Grilc

Blaricum Music Festival wordt dit jaar weer gehouden

Cultureel

BLARICUM - Het Blaricum Music Festival komt na twee corona-jaren niks georganiseerd te hebben, eindelijk weer terug.

Van donderdag 30 juni tot en met zaterdag 9 juli staat Blaricum in het teken van hoogstaande klassieke (en iets minder klassieke) muziek, mooi uitgevoerd door solisten en ensembles van wereldfaam.

De concerten vinden plaats in de Vituskerk en de Dorpskerk. In Het Theater vinden kindervoorstellingen en masterclasses plaats.

Genieten
Het doel van het Blaricum Music Festival is om mensen zoveel mogelijk te laten genieten van klassieke muziek, het liefst op een ongeforceerde en feestelijke manier.

De cellist Mischa Maisky gaat twee prachtige concerten geven, de ene is met orkest en de andere is een recital dat eindigt in een trio met zijn twee oudste kinderen Lily en Sascha.              

‘Artist in residence’
‘Artist in residence’ is dit jaar de weergaloze pianist Denis Kozhukhin. Hij is niet alleen de vaste duo-partner van onder anderen onze nationale trots Janine Jansen, hij is ook een van de meest gevraagde solisten van dit moment.

Hij gaat naast concerten ook twee dagen masterclasses geven. Daar deelt hij zijn kennis en kunde met zijn jongere collega’s. 

Topviolisten
De openings- en sluitingsconcerten worden verzorgd door klassiek geschoolde topviolisten die een ‘andere kant’ op zijn gegaan.

De Hongaar Roby Lakatos is de meest beroemde zigeunermusicus ter wereld en voor de Algerijnse Fransman Gilles Apap geldt dat hij hetzelfde heeft bereikt binnen de wereld van de jazz- en de wereldmuziek.

Cateringarrangementen
Bij alle concerten is het mogelijk om drankjes en hapjes te kopen, rond de concerten in de Vituskerk is het zelfs mogelijk om VIP-cateringarrangementen te reserveren, dan wordt u voor het concert, in de pauze en na afloop in een van het algemene publiek afgescheiden ruimte bediend. 

Het volledige programma is te vinden op www.blaricumfestival.com. Hier kan je ook kaarten en VIP-cateringarrangementen bestellen.

Hulp gezocht
Het Blaricum Music Festival is opgericht en wordt geleid door dirigent/violist Peter Santa. Met hulp van sponsoren, donateurs, adverteerders, vrijwilligers en gastgezinnen was het mogelijk geweest om het festival in 2018 te lanceren en tot op de dag van vandaag te laten bestaan.

Het team van het Blaricum Music Festival doet een oproep aan iedereen die nog wil/kan helpen (financieel, in natura, als vrijwilliger en/of gastgezin) om contact met hen op te nemen via info@blaricumfestival.com.

Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Mensen 1 jul, 23:33
Afbeelding
Karter Coen Doorn wint koningsklasse NK Sport 1 jul, 18:30
Afbeelding
Klaas Gubbels ontvangt Singerprijs 2022 Cultureel 1 jul, 15:32
Afbeelding
“De huis-aan-huiskrant is een onmisbare informatiebron” Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Concert beiaardier en organist in Johanneskerk Laren Cultureel 1 jul, 07:44
Afbeelding
Steeds meer meldingen van sloopplant Japanse duizendknoop Natuur en Milieu 30 jun, 17:38
Afbeelding
Lezing door journalist en rasverteller Nol van Bennekom Cultureel 30 jun, 14:02

Uit de krant