Een uitsnede uit een van de schilderijen.
Een uitsnede uit een van de schilderijen. Foto: Gijselman Exposities

Uitgebreide kunstexpositie bij Gijselman Exposities met diverse werken

Cultureel

LAREN - Ter gelegenheid van de 83e verjaardag van kunstenaar Jan Vermaat wordt op vrijdag 20 mei feestelijk een uitgebreide kunstexpositie bij Gijselman Exposities aan de Drift 6 geopend. 

Dit gebeurt met een vernissage, de start van een expositie. De opening vormt tevens de aftrap van twee weekenden rondom kunst. Op 20, 21 en 22 mei en in het weekend van 27, 28 en 29 mei is er een uitgebreid programma vol met kunst. 

Jan Vermaat
Allereerst is werk te zien van Jan Vermaat zelf, te weten een selectie van zijn abstracte en impressionistische schilderijen en bronzen sculpturen. Al deze werken komen voor in het 2021 uitgekomen boek over het werk van Jan Vermaat. Het boek, samengesteld door Theo Aarsen, is nog beperkt te koop.

Daarnaast zijn er bijzondere buitenbeelden te zien van Bianca Isabella Groenensteyn met vrouwelijke vormen van keramiek en oude Engelse auto onderdelen. Verder zijn er schilderijen van Henk Gijselman met onder meer stillevens en Larense dorpsgezichten. 

Uitgebreide collectie
Ook zijn er schilderijen van Peter Zondervan, gouaches van Nelly van den Berg (1932-1985) en schilderijen van Jacques Idserda (1918-2007). Tevens is er een uitgebreide collectie decoratieve objecten uit particulier bezit uit o.a. Afrika, Egypte, India en Thailand.

Als laatste zijn er ook zogenaamde halcyon enamels, Bohm glazen, apothekerspotten en veel meer. Op 28 en 29 mei vindt de Larense Atelierroute plaats waaraan Henk Gijselman deelneemt, een extra reden om de galerie en de rest van het dorp te ontdekken.

Gijselman Exposities is geopend van 11.00 tot 17.00 uur . De atelierroute vindt plaats door heel Laren en is op beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.atelierroutelaren.nl.

Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Mensen 1 jul, 23:33
Afbeelding
Karter Coen Doorn wint koningsklasse NK Sport 1 jul, 18:30
Afbeelding
Klaas Gubbels ontvangt Singerprijs 2022 Cultureel 1 jul, 15:32
Afbeelding
“De huis-aan-huiskrant is een onmisbare informatiebron” Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Concert beiaardier en organist in Johanneskerk Laren Cultureel 1 jul, 07:44
Afbeelding
Steeds meer meldingen van sloopplant Japanse duizendknoop Natuur en Milieu 30 jun, 17:38
Afbeelding
Lezing door journalist en rasverteller Nol van Bennekom Cultureel 30 jun, 14:02

Uit de krant