Gerard Wortel (links) en Bas van Waard.
Gerard Wortel (links) en Bas van Waard. Foto: Lonneke Boots Fotografie

Ex-stadsdichter Gerard Wortel en cellist Bas van Waard in Brinkhuis

Cultureel

LAREN - Ex-stadsdichter van Eemnes Gerard Wortel treedt op donderdag 2 juni samen met cellist Bas van Waard op in het Brinkhuis met de voorstelling ‘Wortel gaat de diepte in’.

Voor elke bezoeker is er een gratis cd ‘Over leven’ of ‘Heimwee naar Eemnes’. Ook is er een extra bijdrage in woord en voordracht van bard, satiricus en columnist Bram Stam. Het optreden is de primeur van het tweede jubileumoptreden van het duo.

Jubileum
Gerard Wortel, ex-boekhouder, theatermaker, stadsdichter, entertainer, bizarre instrumentbouwer, dicteeschrijver, zanger, taalknutselaar en vader van schrijfster Maartje Wortel, staat precies 42 jaar en 3 maanden op het podium.

Wortel heeft over typisch Larensche thema’s columns en gedichten geschreven. Hij wordt muzikaal ondersteund door cellist Bas van Waard. Wortel gooit heel zijn theaterervaring, zijn muzikale en theatrale creaties en al zijn levensliederlijke teksten in de strijd met het publiek. 

Verkeerde been
In zijn voorstelling zet hij het publiek graag op het verkeerde been. Vanwege het jubileum krijgt iedere bezoeker naast een gratis cd ook nog eens 10% korting op Wortel zijn dorpsgedichtenboek ‘Dichter op Eemnes’ met desgewenst ter plekke een signering van de schrijver zelf.

Het optreden vindt donderdag 2 juni om 20.15 uur plaats, entree is 18,50 euro inclusief drankje en cd. Reserveren kan via info@hartvanlaren.nl of 035 7513991.

Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Mensen 1 jul, 23:33
Afbeelding
Karter Coen Doorn wint koningsklasse NK Sport 1 jul, 18:30
Afbeelding
Klaas Gubbels ontvangt Singerprijs 2022 Cultureel 1 jul, 15:32
Afbeelding
“De huis-aan-huiskrant is een onmisbare informatiebron” Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Concert beiaardier en organist in Johanneskerk Laren Cultureel 1 jul, 07:44
Afbeelding
Steeds meer meldingen van sloopplant Japanse duizendknoop Natuur en Milieu 30 jun, 17:38
Afbeelding
Lezing door journalist en rasverteller Nol van Bennekom Cultureel 30 jun, 14:02

Uit de krant