Optredens in huiskamers staan centraal.
Optredens in huiskamers staan centraal. Foto: Huiskamerfestival

Allereerste Huiskamerfestival Eemnes

Cultureel

EEMNES - Het allereerste Huiskamerfestival vindt op 26 juni plaats. Op vijftien locaties kunnen de bezoekers genieten van de optredens van achttien artiesten. 

Muziek vormt de hoofdmoot van het festival, maar poëzie/toneelliefhebbers kunnen ook genieten van een prachtige monoloog en er is ook een danseres te bewonderen die speciaal voor het festival een dans heeft ontworpen.

Organisatie
De stichting Een Dijk van Kunst en Cultuur organiseert om het jaar de kunstroute op de Wakkerendijk en de Meentweg. Eind 2021 heeft de commissie besloten om in het tussenliggende jaar een Huiskamerfestival te organiseren.

Na enkele oproepen hebben zich de 18 artiesten en de 15 huiskamers aangemeld. Bij mooi weer zouden de optredens zelfs, afhankelijk van de locatie, ook in de tuin kunnen plaatsvinden.

Tijdens het festival valt er te kiezen uit de optredens van vijf bands, drie koren, twee klassieke pianisten, vijf solo optredende zangers/zangeressen, een danseres, een djemé groep en een actrice. Al deze artiesten treden samen ruim 50 keer belangeloos op. 

Programma
Het programma van de middag staat op de website: dijkvankunstencultuur.nl/huiskamerfestival.

Verspreid over de middag speelt de artiest, de band en het koor de act drie keer. Een optreden duurt een half uur en het eerste optreden start om 13.00 uur en de laatste ronde om 16.30 uur.

Web-app
Op de site is ook een QR code opgenomen waarmee een web-app te downloaden is. Met telefoon de hand kan de bezoeker zien waar die zich in Eemnes bevindt en waar de verschillende locaties zijn.

Het is wel verstandig om ongeveer 10 minuten voorafgaand aan de starttijd aanwezig te zijn, want als er geen plaats meer in de huiskamer is, kan nog een andere locatie opgezocht worden. 

Rode vaandel
De huizen zijn te herkennen een het rode vaandel met drie grijze bollen, dat ook bij de kunstroute wordt gebruikt. Doordat de begintijden van de voorstellingen verspringen, is het mogelijk performances in verschillende wijken van Eemnes te bezoeken.

Het is mogelijk om zelf vooraf een volgorde uit te stippelen, maar het wordt niet gegarandeerd dat elk gewenste optreden bezocht kan worden. Het huiskamerfestival is uitstekend per fiets te bezoeken!

Belangeloos
Kaartjes hoeven niet vooraf gekocht te worden. Het Huiskamerfestival is dankzij de financiële ondersteuning van de gemeente Eemnes en een grote groep sponsoren gratis.

De artiesten treden belangeloos op en ook de gastheren en gastvrouwen op de 15 locaties hebben hun huiskamer belangeloos beschikbaar gesteld. Door hun kan het organiserend comité een gevarieerd programma aanbieden.

In elke huiskamer is wel de mogelijkheid om een financiële bijdrage te doneren in een bus of door middel van een QR code.

Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Mensen 1 jul, 23:33
Afbeelding
Karter Coen Doorn wint koningsklasse NK Sport 1 jul, 18:30
Afbeelding
Klaas Gubbels ontvangt Singerprijs 2022 Cultureel 1 jul, 15:32
Afbeelding
“De huis-aan-huiskrant is een onmisbare informatiebron” Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Concert beiaardier en organist in Johanneskerk Laren Cultureel 1 jul, 07:44
Afbeelding
Steeds meer meldingen van sloopplant Japanse duizendknoop Natuur en Milieu 30 jun, 17:38
Afbeelding
Lezing door journalist en rasverteller Nol van Bennekom Cultureel 30 jun, 14:02

Uit de krant