Rose Mary met haar boek over Ibiza.
Rose Mary met haar boek over Ibiza. Foto: Aangeleverd

Blaricumse Sheila Speijer maakt samen met Rose Mary de Boer boek over Ibiza

Cultureel

BLARICUM - Rose Mary de Boer heeft onlangs haar zesde boek gelanceerd: WHY IBIZA. Samen met grafisch vormgever en groot Ibiza liefhebber, Sheila Speijer, afkomstig uit Blaricum.

Sheila nam de hele productie voor haar rekening nam en samen hebben zij vier maanden keihard aan dit project gewerkt.

Unieke tips
Het resultaat is een buitengewoon smaakvol vormgegeven boek met boeiende gesprekken, fraaie foto’s en heel veel unieke tips over aangename plekken, waar je als toerist nauwelijks komt.

Verder zijn er uiteenlopende verhalen te lezen van kleurrijke, creatieve eilandbewoners, afkomstig uit alle windstreken, met ieder hun eigen kijk op het leven, maar unaniem met hun liefde voor Ibiza. 

Ander leven
Ibiza is een van de meest omstreden en geliefde plekken ter wereld. You love it or hate it. Een tussenweg is er niet.

Eind jaren 50 werd Ibiza overspoeld door hippies en andere vrije geesten. Niet om er vakantie te vieren maar om hun leven een totaal andere draai te geven.

Populair
In hun zucht naar vrijheid hadden ze slechts een wens: zich nooit en te nimmer te zullen conformeren aan dat wat hoort en aan de grauwheid van het bestaan.

Ibiza is nog altijd immens populair, ondanks de soms negatieve publiciteit met betrekking tot het ‘party-gebeuren’. Ibiza is zo veel meer dan dat. Zowel voor bezoekers als voor ‘blijvers’.

Thuiskomen Ibiza
Eind jaren 70 zette de schrijfster voet aan wal en wist meteen: ‘dit is mijn plek’. Vervolgens werd Ibiza jarenlang haar secret escape.

Een plek om tot bezinning te komen; om stoom af te blazen, om inspiratie op te doen, een ventiel voor haar drukke bestaan. Maar ook om het isolement op te zoeken en weer even de puurheid van het bestaan te ervaren.

Reisjournalist
Als reisjournalist, maar ook als eilandliefhebber heeft zij vele eilanden bezocht, van de Cariben tot Hongkong en van Zanzibar tot de Cookeilanden, maar Ibiza blijft toch een van haar favoriete bestemmingen.

In 1994 besluit zij zich definitief op het eiland te vestigen. Met af en toe een uitstapje naar Nederland.

Leren kennen
Drieëntwintig jaar lang heeft zij Ibiza en haar bewoners in al haar facetten mogen leren kennen. Vrije, ondernemende geesten, die haar uiteindelijk inspireerden tot het maken van dit boek.

WHY IBIZA is te koop bij de Larense boekhandel en Blaricumse boekhandel. Ook is het boek online verkrijgbaar via whyibiza.nl en bol.com.

Uit de krant