De bruidjes van Sint Jan.
De bruidjes van Sint Jan. Foto: Bob Awick
Foto’s

Weg van de vrede bewandeld tijdens Sint Jansprocessie

Cultureel

LAREN -  Honderden inwoners bewandelden zondag 26 juni de weg van de vrede tijdens de jaarlijkse Sint Jansprocessie door de straten van Laren. Onder hen ook zo’n veertig bruidjes.

’Op de weg van de Vrede’ was het thema van deze Sint Jansprocessie. Afgelopen weekend werd voor het eerst sinds corona weer de geboortedag van de voorloper van Jezus, Johannes de Doper, gevierd. 

Thema
Het thema werd gekozen in verband met de oorlog in Oekraïne. De oorlog is een goede aanleiding om men te sterken om te getuigen van het geloof en te bidden voor vrede.

Zondag werd de dag om 7.00 uur gestart met de Eucharistieviering op het Sint Janskerkhof en om 09.00 uur de Plechtige, Latijnse hoogmis in de Basiliek. Daarna volgde om 11.00 uur de Sint Jansprocessie.

Nieuwe pastoor
Aangekomen op het Sint Janskerkhof was het om 12.15 uur tijd voor de Eucharistieviering. Daarbij werd de nieuwe pastoor Van der Peet geïnstalleerd door Mgr. Hendriks, bisschop van bisdom Haarlem-Amsterdam.

Om 14.30 uur werd de processie afgesloten met sluitingslof. Op zondag 28 augustus om 10.00 uur is de herdenking van de marteldood van Johannes de Doper met een eucharistieviering in de Sint Jansbasiliek.


Plechtige, Latijnse hoogmis in de Basiliek. Foto: Bob Awick


Onderweg naar het Sint Janskerkhof. Foto: Bob Awick


De erepoort op de Sint Janssstraat. Foto: Bob Awick

Uit de krant