Ada Perez en Tim Veldman.
Ada Perez en Tim Veldman. Foto: Aangeleverd.

Concert late Renaissance en Barok in Johanneskerk

Cultureel

LAREN - Een programma met muziek uit de late Renaissance en de Barok wordt dinsdag 28 juni in de Johanneskerk in Laren ten gehore gebracht.

Het concert bevat werken van ondermeer Bach, Frescobaldi, Hotteterre en Locatelli. Dit onder de titel ‘Conversations en manière de sonates’, ontleend aan een bundel sonates van Alexandre de Villeuve.

Naast het gebruik van traverso en blokfluit gaan de spotlights ook op het historische Titz-orgel dat twee jaar geleden verworven is en in de gerestaureerde Johanneskerk is geplaatst.

Ada Perez en Tim Veldman
De van oorsprong Spaanse fluitiste Ada Pérez, studeerde traverso, een voorloper van de moderne dwarsfluit, aan de conservatoria van Valladolid en Murcia en verhuisde naar Utrecht om bij Wilbert Hazelzet aan einddiploma Master of Music te behalen.

De klavecinist en blokfluitist Tim Veldman studeerde aan de conservatoria van Utrecht en Bremen; in het laatste instituut behaalde hij zijn diploma’s Master of Music voor blokfluit en klavecimbel.

Het duo heeft opgetreden in Frankrijk, Spanje, Engeland, België, Duitsland en Nederland en voert met name achttiende-eeuwse muziek uit.

Gratis toegang
Het concert georganiseerd door de Protestantse Gemeente Laren-Eemnes (PGLE), de stichting Vrienden van de Larense Beiaard en de Vriendenstichting Johanneskerk500.

Aanvang is 20.00 uur in de Johanneskerk aan de Naarderstraat. De toegang is gratis, na afloop is er een collecte bij de uitgang. Aanmelden is niet nodig, maar vol is vol.

!
Afbeelding
Eemjazz weer te bewoneren in de Johanneskerk Cultureel 17 aug, 17:15
Afbeelding
Sluis Blaricummermeent moet beperkt schutten door droogte Natuur en Milieu 17 aug, 12:23
Afbeelding
Openbare laadpaal in de BEL-gemeenten vaak dichtbij Natuur en Milieu 16 aug, 17:25
Afbeelding
Jazz Festival terug in Laren Cultureel 16 aug, 12:12
Afbeelding
Noodkreet Voedselbank voor een Algemeen Coördinator en ruimte voor winteropslag Algemeen 15 aug, 13:48
Afbeelding
Feestelijk borrel voor Larense vrijwilligers Buurt & wijk 15 aug, 07:56
Afbeelding
Carminis Consort met ‘Cantate et Laudate’ Cultureel 14 aug, 15:56

Uit de krant