Werk van Thérèse Steinmetz.
Werk van Thérèse Steinmetz. Foto: Rosa Spier Huis

Rosa Spier Huis exposeert werk van eigen bewoners

Cultureel

LAREN - Het Rosa Spier Huis opent vandaag, zondag 31 juli, de jaarlijkse expositie ‘Werk uit eigen Huis’. De kunstwerken zijn gemaakt door de bewoners van het Rosa Spier Huis.

Ieder jaar is het weer een verrassing wat er te zien is. Meer dan 40 bewoners, bekende en minder bekende kunstenaars, hebben een grote variëteit aan kunstvormen ingebracht, zowel traditioneel als abstract. Verschillende technieken zijn gebruikt, waaronder digital art, acryl en olie op doek, fotografie, gemengde techniek en brons.

Publicaties
In vitrines wordt aandacht besteed aan publicaties. De tentoonstellingscommissie, bestaande uit 2 bewoners en een extern lid, heeft in overleg met de bewoners een selectie gemaakt, waarbij gestreefd werd zoveel mogelijk recent werk te laten zien. De expositie is niet alleen te zien in het Galeriecafé, maar ook op het terras worden prachtige beelden tentoongesteld.

De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zondag 31 juli om 15.30 uur in het Galeriecafé. Het openingswoord zal worden gehouden door kunsthistorica Monique Feenstra. De opening wordt muzikaal omlijst door pianist Iep van der Waals, kleinzoon van één van de bewoners van het Rosa Spier Huis. De expositie is dagelijks gratis toegankelijk van 10.00 tot 17.00 uur en te zien tot 25 september. Het Galeriecafé is tevens geopend voor koffie, lunch of een borrel.


Werk van Albert Robbe. Foto: het Rosa Spier Huis

Werk van Albert Robbe.
!
Afbeelding
Eemjazz weer te bewoneren in de Johanneskerk Cultureel 17 aug, 17:15
Afbeelding
Sluis Blaricummermeent moet beperkt schutten door droogte Natuur en Milieu 17 aug, 12:23
Afbeelding
Openbare laadpaal in de BEL-gemeenten vaak dichtbij Natuur en Milieu 16 aug, 17:25
Afbeelding
Jazz Festival terug in Laren Cultureel 16 aug, 12:12
Afbeelding
Noodkreet Voedselbank voor een Algemeen Coördinator en ruimte voor winteropslag Algemeen 15 aug, 13:48
Afbeelding
Feestelijk borrel voor Larense vrijwilligers Buurt & wijk 15 aug, 07:56
Afbeelding
Carminis Consort met ‘Cantate et Laudate’ Cultureel 14 aug, 15:56

Uit de krant