'Heden en Verleden', 40 x 50 cm, olieverf op het doek
'Heden en Verleden', 40 x 50 cm, olieverf op het doek Foto: L.E. van Gorkom

BEL-Art toont de natuur van de Erfgooiers

Cultureel

EEMNES - Doordat het Gooi en De Erfgooiers zo met elkaar verbonden zijn, wordt de herinnering nog altijd levend gehouden met de jaarlijkse organisatie van De Week van de Erfgooier. In deze themaweek organiseert BEL-Art de tentoonstelling De natuur van de Erfgooiers.

Vroeger waren veel van de huidige natuurgebieden in het Gooi gronden van de Erfgooiers die in 1933 door de Stichting Gooisch Natuurreservaat werden gekocht om ook voor de volgende generaties natuur te behouden in het Gooi. Nog altijd zorgen deze gebieden voor ontspanning en inspiratie. 

Vijftien kunstenaars                                                                                                                 BEL-Art heeft Stichting kunst en cultuur Blaricum uitgenodigd om zich te laten inspireren door de Gooise natuur en hoe deze zich verhoudt tot het Erfgooiersverleden. Ook zijn er vijftien regionale kunstenaars aangesloten bij de Stichting Kunst in Laren die indrukwekkende werken hebben geleverd. 

Kunstenaars die aan de expositie deelnemen zijn: Maja Boot, Henriëtte Evenhuis, Winnie Fokker, Susanne Vianen, Barbara Houwers, Wout Koppers, Lydia Loenen-Verbeek, Jaap Majoor, Jikke Meijhuis, Marja Ormeling, Willibrord Rooswinkel, Ineke Vaasen, Rita Verweijen-Mast en Elize van der Werff en Louise Ellen van Gorkom.

Praktische informatie
De tentoonstelling wordt donderdag 6 oktober om 17.00 uur geopend met een toespraak van Erfgooier Peter Calis, daarna is de expositie tot en met 15 november te zien tijdens openingsuren van het Gemeentehuis aan de Zuidersingel 5 in Eemnes.

Uit de krant