Dirigent Ton Koopman begeleidt het orkest.
Dirigent Ton Koopman begeleidt het orkest. Foto: PR

Uitvoering van ‘Messiah’ in Sint-Jansbasiliek

Cultureel

LAREN - Opnieuw is de Stichting Laren Klassiek erin geslaagd een topuitvoering te organiseren van een van de meesterwerken uit de klassieke muziekgeschiedenisde Messiah van G.F. Händel. 

Het concert is op zondag 11 december en begint om 15.00 uur in de Sint-Jansbasiliek aan de Brink 31. Iedereen kan twee uur genieten van sfeervolle barokmuziek, virtuoze aria’s en fantastische koorpartijen zoals het beroemde ‘Alleluja’.

Händels ‘Messiah’ wordt door de vermaarde dirigent Ton Koopman eenmalig in Nederland uitgevoerd samen met zijn befaamde internationale Baroque Orchestra & Choir en beroemde solisten zoals sopraan Elisabeth Breuer, countertenor Maarten Engeltjes, tenor Tilman Lichdi en bas Andreas Wolf.

Messiah is een feestelijke voorbereiding om in kerstsferen te komen. Een kaartje eerste rang kost 67,50 euro en tweede rang 57,50 euro, inclusief 2,50 euro voor het programmaboekje en pauzedrankje. De kerk is heerlijk verwarmd. Kaarten bestellen via www.larenklasiek.nl of de Nationale Theater Kassa 0900-9203.

Uit de krant