Ton Koopman en het Amsterdam Baroque Orchestra and Choir komen weer naar Laren toe. Deze keer voor het Weihnachtsoratorium.
Ton Koopman en het Amsterdam Baroque Orchestra and Choir komen weer naar Laren toe. Deze keer voor het Weihnachtsoratorium.

Uniek kerstoratorium in basiliek

Cultureel

LAREN - "Wie op een bijzondere manier in kerststemming wil komen, mag dit niet missen. Dit wordt een concert op internationaal niveau", zegt Leo Janssen, oprichter van de Stichting Laren Klassiek.

Hij doelt op het alternatieve Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach dat op woensdagavond 14 december in de Sint Jansbasiliek in Laren wordt uitgevoerd door Ton Koopman en het wereldvermaarde Amsterdam Baroque Orchestra & Choir met nationale en internationale topsolisten.

Liefhebber
"Dit is de mooiste manier om klassieke muziek voor een groot publiek toegankelijk te maken en de doelstelling van Laren Klassiek", zegt liefhebber Janssen. "Als je in mijn hart kijkt, zou ik het allerliefst alle vier de oratoria die Bach maakte voor het kerkelijk jaar laten horen."

Laren Klassiek maakt het al tien jaar mogelijk om in de sfeervolle basiliek rond Goede Vrijdag naar de Matthäus Passion te luisteren. Nu wordt voor een tweede keer het Weihnachtsoratorium uitgevoerd. Op het wensenlijstje van de stichting staan dus nog het Oster- en het Himmelfahrtsoratorium.

Europese tour
Voor het concert in Laren onderbreekt Ton Koopman zijn Europese tournee door Duitsland, Zwitserland en Italië. "Koopman heeft eerder in onze basiliek de Matthaüs Passion zo mooi uitgevoerd. De basiliek was toen ook heel snel uitverkocht. Daar hebben we goede contacten aan overgehouden."

Wij zijn er ongelooflijk trots op en blij mee dat hij nu zijn tournee voor ons onderbreekt", zegt Janssen. "Het is echt een concert voor muzikale avonturiers op zoek naar een ander kerstgeluid."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant