Het Amsterdam Baroque Orchestra en Choir onder leiding van Ton Koopmans. Staand vooraan tenor Tilman Lichdi.
Het Amsterdam Baroque Orchestra en Choir onder leiding van Ton Koopmans. Staand vooraan tenor Tilman Lichdi. Foto: Bob Awick.

Daverend applaus Weihnachtsoratorium

Cultureel

LAREN - Een daverend applaus viel het Amsterdam Baroque Orchestra en Choir onder leiding van dirigent Ton Koopman ten deel. Zij vertolkten gisteren op uitnodiging van de Stichting Laren Klassiek een alternatief Weihnachtsoratorium in de Sint Jansbasiliek.

Dirigent Ton Koopman vertelde het aanwezige publiek vooraf hoe zijn versie van het Weihnachtsoratorium tot stand was gekomen. Hij had daarvoor de vier beste cantates gekozen die Johann Sebastian Bach voor de periode rond kerst schreef.

Muisstil
Twee oorspronkelijke werken uit het oratorium en twee andere kerstcantates vormden samen zijn alternatieve Weihnachtsoratorium. Dit viel goed in de smaak bij het publiek dat muisstil luisterde in de basiliek en na afloop een daverende staande ovatie liet horen voor de uitvoerenden.

De Stichting Laren Klassiek was erg blij met het verloop en is verheugd dat Ton Koopman en het Amsterdam Baroque Orchestra en Choir inmiddels ook gestrikt zijn om op Palmzondag 9 april de Matthäus Passion in de Sint Jansbasiliek te vertolken.

Deze uitvoering vindt om 15.00 uur plaats en kaarten hiervoor zijn al te bestellen via de Nationale Theaterkassa. Ook weer inclusief een kopje koffie of thee en een programmaboekje.

Uit de krant