Liggend rugnaakt van Bob ten Hoope.
Liggend rugnaakt van Bob ten Hoope. Foto: Singer Laren

Verkooptentoonstelling Bob ten Hoope in Singer

Cultureel

LAREN - De verkooptentoonstelling van 'Bob ten Hoope: de kunstenaar van 't Gooi' is vorige week woensdag geopend in Singer Laren. De werken van Ten Hoope zijn tot en met 8 januari te zien in het museum.

De tentoonstelling bestaat uit nagelaten werken van de bekende Gooische kunstenaar die voluit Cornelis Jan ten Hoope heet en als Bob bekend staat. De kunstenaar werd in 1920 geboren en overleed in 2014. De expositie is een hommage aan deze veelzijdige kunstenaar.

Vrienden
Singer Laren organiseert de expositie samen met de Stichting Vrienden van Bob ten Hoope. Door hen is een gevarieerde selectie uit het oeuvre van Ten Hoope gemaakt. De kunstenaar is bekend om zijn aquarellen, etsen van naakten, café-scènes, bloemen en Franse landschappen.

De werken worden ook verkocht en de opbrengst komt grotendeels ten goede aan de nieuwbouw van Singer Laren. De nieuwbouw van het theater en de volledig nieuwe entree van Singer Laren zijn in 2017 gereed en worden voor ruim 70 procent door particuliere supporters en dit soort initiatieven bekostigd.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant