Wendel en Dennis Kind met hun boeken over de 'Secret Scouts'.
Wendel en Dennis Kind met hun boeken over de 'Secret Scouts'. Foto: Bob Awick

Mondriaans Laren in boek 'Secret Scouts'

Cultureel

LAREN - De tweede jeugdroman van het Larense schrijversechtpaar Dennis en Wendel Kind ligt nu in de boekhandel. 'Secret Scouts en De Vermiste President' speelt zich ook af in Laren, waar hoofdpersonen Tom, Lisa, Sophie en Jack terug in de tijd Piet Mondriaan ontmoeten.

"Mondriaan heeft tijdens de Eerste Wereldoorlog in Laren gewoond", weet Wendel. "Anders zou hij niet in het boek voorkomen", vult Dennis aan. "Het verhaal is onze fantasie, maar wel gebaseerd op waargebeurde geschiedenis."

Gedachtesprongen
"Sinds we elkaar kennen, verzinnen we al verhalen met elkaar. Dan valt ons iets op en stelt altijd wel een van ons de vraag: wat als…? De gedachtesprongen komen daarna eigenlijk vanzelf", zegt Dennis over hun samenwerking als de Larense Nicci French.

Hij laat een foto zien van 'Portret van een Afrikaanse man', geschilderd door Jan Mostaert. "We waren in het Rijksmuseum en zagen dit portret. Dat deze zwarte man in de zestiende eeuw als een voorname edelman is afgebeeld, is bijzonder. Het viel Wendel ook op. Hier zit in een boek in, zeiden we tegen elkaar."

Ontrafelen
Tom, Lisa, Sophie en Jack staan in het tweede deel van de Secret Scouts voor een belangrijke keuze. Om een geheimzinnige boodschap uit het verleden te ontrafelen, moeten ze de wet overtreden of terug in de tijd.

Ook dit boek is, net als het eerste deel, gebaseerd op historische feiten die echt kloppen. "Met het echte schrijven van het boek zijn we ongeveer een half jaar bezig", schat Dennis. "De research daarvoor duurt langer. Alle feiten zoeken we na en we controleren ook alle routes die in het boek voorkomen met Google Maps en Streetview."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant