Afbeelding
Foto: Historische Kring Eemnes

Geschiedenis van het Dikke Torentje

Cultureel

EEMNES - De geschiedenis van 'het Dikke Torentje' van Eemnes is te boek gesteld. Het wordt volgende maand gepresenteerd.

De Hervormde Gemeente Eemnes verkocht enige jaren geleden de overtollig geworden kerk van Eemnes-Binnen, de Pieterskerk, in de volksmond 'het Dikke Torentje'. Het ging over in particuliere handen, Het Dikke Torentje B.V., en iedereen was benieuwd wat ervan zou worden.

Verbouwing
Het is een multifunctioneel gebouw geworden voor bijeenkomsten en het werd daartoe verbouwd onder toezicht van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Die verbouwing is met zorg gebeurd en velen hebben het resultaat dat er mag zijn en met respect voor de geschiedenis is uitgevoerd, al op twee Open Monumentendagen kunnen aanschouwen.

Evert van Andel, actief lid van de Historische Kring Eemnes en diepgraver in bebouwingsgeschiedenis, werd door Tijs Blom gevraagd of hij de geschiedenis van de kerk kon uitzoeken en beschrijven.

Boek
De bedoeling was er een boek van te maken en uit te geven. Een voorproefje laat al zien dat het boek er ook mag zijn. Het wordt gepresenteerd op zaterdag 13 mei, om 16.00 in de Oudheidkamer van de Historische Kring Eemnes, Raadhuislaan 2A.

Geïnteresseerden kunnen het ter plekke na de presentatie (tot 17.00 uur) kopen voor € 20,- per stuk. Ook op volgende zaterdagen zal het boek in de Oudheidkamer te koop zijn, maar dan tijdens de gewone openingstijden tussen 14.00 en 16.00 uur.

Uit de krant