Kunst maand lang centraal in Laren

  Cultureel

LAREN - Laren gaat zich vanaf 20 mei een maand lang op de kaart zetten als kunstdorp met Kunstmaand Laren.

"We waren met het pas opgerichte Kunst en Cultuurplatform aan het inventariseren welke activiteiten er allemaal in het jaar in het dorp worden georganiseerd en het bleek dat er in deze periode ontzettend veel activiteiten zijn, met name op het gebied van beeldende kunsten", vertelt Janine Boot namens het platform. Kunstmaand Laren was geboren en zal breed onder de aandacht worden gebracht.

Erfgooiers
De maand start met de vertrouwde Atelierroute Laren, die op 20 en 21 mei op het programma staat. Tijdens dit weekeinde is er ook de tentoonstelling 'Erfgooiers' van de Historische Kring en een expositie van de docenten van de Gooise Academie. Op 23 mei wordt in Singer Laren de tentoonstelling 'Cuban Art Now' geopend en daar start ook de verkoopexpositie van de Larense kunstenaar Henni Haselaar, die de bouw van het nieuwe theater bij Singer vastlegde in een serie van ruim 80 aquarellen. De verkoop komt ten goede aan de nieuwbouw.

Een dag later, op 24 mei, start in Singer Laren de expositie van Kunstenaarsvereniging Laren Blaricum.

Elephant Parade
Op 2 juni is er een feestelijke editie van Kunstcafé Laren in het Brinkhuis en de start van Iktoon. Art Laren staat van 9 tot en met 11 juni op het programma. Er is ook een koopzondag op 11 juni. Sluitstuk van Kunstmaand Laren is de start van de Elephant Parade op 18 juni.

Lees verder in de digitale editie


reageer als eerste
Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail
Meer berichten
 

Laarder Courant nieuwsbrief

Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail