Rita Hausel en Ellen Brakel in het Theater van het Brinkhuis.
Rita Hausel en Ellen Brakel in het Theater van het Brinkhuis. (Foto: Koosje de Beer)
Dorpsdiner Laren

'Zeg nu zelf, dat is toch niet te tillen?'

  Cultureel

LAREN - Rotary Laren-Blaricum organiseert dit jaar voor de twaafde keer het Dorpsdiner. Ruim 650 gasten zullen op zondag 18 juni in hartje Laren dineren voor zes lokale doelen. Een deel van de opbrengst gaat naar een lichtgewicht podium in het Brinkhuis. "Dat is echt nodig ook", zegt Rita Hausel.

Rita is de penningmeester van de Stichting Vrienden van het Brinkhuis. "Mijn hart breekt als ik onze vaak oudere vrijwilligers zie sjouwen met de loodzware blokken die we nu gebruiken."

"Lichte podiumdelen die we gemakkelijk van de ene ruimte naar de andere kunnen rijden staan al heel lang op de wensenlijst van de directeur én de vrijwilligers", licht Ellen Brakel, secretaris van de stichting, toe. Ze laat samen met de penningmeester de blokken zien die de vrijwilligers nu gebruiken om het podium op te bouwen. "Zeg nu zelf, dat is toch niet te tillen?" Het nieuwe podium dat de twee op het oog hebben bestaat uit vijftien losse segmenten met wielen die iedereen gemakkelijk kan verplaatsen. "In de Basiliek is eenzelfde soort podium", vult Hausel aan. "Daardoor weten we dat deze oplossing praktisch is en gemakkelijk werkt. Het is een bewezen concept."

Het nieuwe podium zal zeker niet ongebruikt in een hoek blijven staan, verzekert het tweetal, want er gebeurt veel in het theater met 68 zitplaatsen in het Brinkhuis. "Sowieso hebben we elke vrijdag een muziekavond waarvoor we het podium nodig hebben, maar ook voor het kunstcafé, het maandelijkse scharrelconcert en de lezingen is het onmisbaar", somt Brakel een paar van alle activiteiten op.

Lees verder in de digitale editie


1 reactie
Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail
Meer berichten
 

Laarder Courant nieuwsbrief

Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail