Frank Hessing en Marcel Hilhorst voor de poffertjeskraam, de oudste sponsor van de Bejaardentocht.
Frank Hessing en Marcel Hilhorst voor de poffertjeskraam, de oudste sponsor van de Bejaardentocht. Foto: Koosje de Beer

Route Bejaardentocht blijft geheim...

Cultureel

LAREN - Rotary Laren - Blaricum organiseert dit jaar voor de twaalfde keer het Dorpsdiner. Ruim 650 gasten zullen op zondag 18 juni in hartje Laren dineren voor zes lokale doelen. Een deel van de opbrengst gaat naar de traditionele Bejaardentocht, die voor de 72e keer vanaf het kermisterrein vertrekt.

Bestuurslid van het bejaardencomité Frank Hessing heeft de route al een keer gereden, maar kan er niets over zeggen. "Het reisdoel blijft tot donderdag 1 juni geheim. Zo is het altijd geweest."

Leuke dag na de oorlog
"De Bejaardentocht is twee jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog voor het eerst gereden", weet Frank Hessing te vertellen. "De bedoeling was om de ouderen zo vlak na de oorlog een leuke dag te bezorgen. Net als nu was ook toen de tocht altijd op de eerste donderdag van juni."

Samen met Alexander Armbrust en Jeroen Hamel zit hij in het zogenoemde Bejaarden Comité Laren dat de tocht organiseert. "We beginnen al in februari met de voorbereidingen", luidt zijn vervolg.
"Allereerst stippelen we een mooie route uit en zoeken we goede horeca voor onderweg. We stoppen rond een uur of tien voor een kopje koffie met gebak en 's middags voor een driegangenlunch. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat we fijn kunnen zitten voor een redelijke prijs."

Geheim
Waar de rit heen gaat, blijft traditiegetrouw geheim tot het laatste moment. "Vorig jaar gingen we richting Garderen en was er een heerlijke lunch in Arnhem. Dit jaar wordt zeker zo leuk", is het enige wat Hessing hierover kwijt wil. De actieve Laarder heeft een paar weken terug de route al een keer voorgereden. "Samen met mijn zoon van negen. Dat was heel gezellig."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant